Kultura Uncategorized Vesti

Продухвати у Прибоју – гост проф. др Мило Ломпар

 

У Прибоју ће  9. и 10. маја 2013. године гостовати један од најугледнијих професора Београдског универзитета – проф. др Мило Ломпар.

int-prof.milo-lompar-

Проф. др Мило Ломпар / Фото: В. Данилов

Мило Ломпар је рођен 1962. године у Београду. Завршио је Групу за југословенске и општу књижевност на Филолошком факултету у Београду, где предаје Српску књижевност XVIII и XIX века и Културну историју Срба. Аутор је студија о Његошу и Црњанском које спадају у највише домете српске херменеутике. Књиге Моралистички фрагменти и Дух самопорицања истичу га као једног од најдубљих и најдоследнијих мислилаца савремене српске интелигенције. Родољубље, моралност, дубокомисаоно-критички приступ на идејном и есејистички разноврстан и леп језик, научно јасан и прецизан израз на стилском плану чине основне одлике дела Мила Ломпара.Najava

За време гостовања у Прибоју професор Ломпар ће у великој сали Гимназије одржати два предавања: у четвртак, 9. маја, у 19 часова, о “Духу самопорицања и српској културној политици” и у петак, 10. маја, у 13 часова, о Његошевој песми “Ноћ скупља вијека”. Основну библиографију, избор текстова и видео снимака проф. Ломпара можете наћи на http://produhvati.wordpress.com/.

(priboj033, Фото: В.Данилов)

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.