Sport Uncategorized Vesti

Dupla pobeda odbojkašica ŽOK Priboj u „Ledenoj dvorani“ u Priboju, FK FAP „fenjeraš“

ŽOK Priboj

Odbojkašice ŽOK Priboj u duplom programu u „Ledenoj dvorani“ u Priboju u nedelju savladale Ariljke (pionirke) i Novovarošanke (seniorke). Košarkaši KK Priboj poraženi u derbiju u Čačku, fudbaleri FK FAP u derbiju začelja poraženi na Ubu, a omladinci u Kraljevu. Karatisti KK FAP u Čačku osvojili dve srebrne medalje. Rukometaši RK Priboj lidersku poziciju brane u Kragujevcu u ponedeljak, a odbojkaši OK Priboj umesto za vikend tek u četvrtak gostuju u Lučanima.

Sportski pregled iz Kornera započećemo akcijom da se Gradskoj sportskoj dvorani u Priboju promeni ime u Ledena dvorana, jer već treći vikend za redom nema grejanja u vreme odigravanja utakmica a to uslove za igru spušta ispod svakog minimuma. Svako ko se ikada bavio sportom zna da niske temperature u dvorani znatno otežavaju treniranje i igranje utakmica, a u takvim uslovima lako dolazi i do povređivanja igrača. O smrznutim gledaocima i da ne govorimo. Zato se postavlja pitanje za šta služi grejanje na gas koje je uvedeno krajem prošle godine i za koje je izdvojeno oko 2 miliona dinara iz opštinskog budžeta?

grb ZOK PribojOdbojkašice ŽOK Priboj nastavljaju sa sjanim igrama. Nakon duple pobede u Užicu nad odgovarajućim ekipama Tajma, naše devojke su zabeležile još dve pobede. Prvo su u nedelju pionirke savladale gošće iz Arilja, ŽOK Priboj – OK Budućnost Nec 3:0 (25 -12, 25-23, 25-15). Prema rečima trenera Samira Avdagića, devojke su znatno hrabrije i složnije ušle u ovaj meč što je rezurtiralo sigurnom pobedom. A zatim su seniorke u derbiju kola bile bolje od Novovarošanki ŽOK Priboj – OK Zlatar 3:2 ( 25-23, 17-25, 15-25, 25-17, 15-10). Derbi je opravdao očekivanja jer je prikazana odlična i borbena igra u pet setova, a blizu 200 promrzlih navijača je napravilo sjajnu atmosferu. Slavica Raković, trener seniorki je bila zadovoljna prikazanom igrom i podrškom publike:“Skoro dva sata velike borbe u odličnoj utakmici. Sve čestitke našim devojkama i velika zahvalnost našoj publici na podršci!“ Nakon 7. kola naše odbojkašice se nalaze na 4. mestu Regionalne lige Zlatiborsko Moravičkog okruga sa 14 osvojenih bodova i narednog vikenda gostuju u Užicu ekipi Forme. Pionirkama je naredna utakmica na programu 12.12. u Bajinoj bašti protiv odgovarajuće ekipe Tare.

grb kk Priboj maliiKošarkaši KK Priboj su ovog vikenda nastavili seriju teških utakmica započetu prethodnog vikenda pobedom nad Crnokosom iz Kosjerića (81:78). Oni su nedelju poraženi u jednom od derbija ovog vikenda na gostovanju u Čačku, KK Željezničar – KK Priboj 97:85 (28:24, 15:21, 27:21, 27:19). Loša odbrana i veliki broj primljenih poena, naročito u drugom poluvremenu, su kumovali porazu protiv dobre ekipe posebno na domaćem parketu. U drugom derbiju Novi Pazar je poražen kod kuće od ekipe Radničkog 78:85 koja se ovom pobedom osamila na čelu Prve RL Zapad sa samo jednim porazom iz 8 kola. KK Priboj se nalazi u grupi timova sa po dva poraza u kojoj su i Ub, Crnokosa, Željezničar i Novi Pazar sa kojim će odmeriti snage već u petak od 19:00 časova na domaćem parketu Gradske dvorane u Priboju.
Juniori KK Priboj su bili slobodni ovog vikenda i posle četiri kola imaju skor od 2 pobede i 1 poraza.

grb FK FAPFudbaleri FK FAP su jesenju polusezonu završili onako kako su je i započeli, porazom. Ovoga puta u derbiju začelja bolji je bio domaćin, FK UB – FK FAP 2:1 (1:1). Iako su pribojski fudbaleri na samom startu došli do vođstva (Vilaret 2.min.) domaćin je već u 5. minut izjednačio, a u 75. drugim pogotkom postavio konačan rezultat. Ovim porazom završen je jesenji deo šampionata u kome su naši fudbaleri posle startnog poraza i dve vezane pobede, od 29. avgusta u narednih 12 kola uspeli da osvoje samo 6 bodova (6 poraza i isto toliko remija). Nedostatak sreće, koncentracije, snage, čega već, u zaostavnom vremenu na nekoliko utakmica je kumovao gubitkom velikog broja bodova pa ne čudi fenjeraški status našeg srpskoligaša. Nakon ove utakmice sledi pauza do marta kada kreće prolećni deo prvenstva a mi se nadamo da će ekipa FK FAP načina da spase srpskoligaški status. Jesenji prvak je ekipa FK Smederevo 1924.

Luka Vulević

Luka Vulević

Pioniri FAP-a su pobedom nad Bipom (2:0, strelci Aleksa Ikonić i Aleksandar Avramović) prethodnog vikenda završili jesenju polusezonu na petom mestu Moravičko Zlatiborske lige sa 22 osvojena boda. Omladinci FAP-a su nakon sjajne pobede nad Slogom (5:3, strelci Luka Vulević i Denan Salkanović po dva i Đorđe Kovačević jedan pogodak) poraženi od jesenjeg šampiona u Kraljevu, FK Sloga – FK FAP 3:0. Ovim porazom omladinci FAP-a su završili jesenji deo prvenstva na sredini tabele grupa Morava sa 19 osvojenih bodova.

karaetPosle odličnog nastupa prethodnog vikenda na međunarodnom turniru „Trofej mladosti Zoran Petrović“ u Čačku na kome su osvojili 5 medalja (Julija Savić – tri medalje: zlato u katama A klese za nade, bronza u katama u apsolutnoj kategoriji i bronza u borbama za nade, Raković David i Zvezdan Kulašević bronza u katama za pionire) karatisti KK FAP su i ovog vikenda osvojili dve medalje. Na juče održanom prvenstvu uže Srbije u Čačku srebrne medalje su osvojile Julija Savić u katama za kadetkinje i Dejana Stojić u borbama za juniorke. Novim uspesima karatista FAP-a nastavljen je kontinuitet osvajanja medalja i potvrđen status najtrofejnijeg kluba u našem gradu.

grb RK PribojRukometaši RK Priboj su utakmicu desetog kola protiv Radničkog 2 u Kragujevcu umesto za vikend kada je bila na rasporedu odložili na zahtev domaćina za ponedeljak 23. 11. u 17:30. Oni se nalaze u seriji sjajnih rezultata i posle 9 odigranih kola imaju maksimalan učinak od 9 pobeda i zasluženo se nalaze na prvom mestu Prve lige Zapad. Do kraja jesenjeg dela prvenstva, pored gostovanja u Kragujevcu, ostala je i derbi utakmica u poslednjem kolu protiv neporažene ekipe Novog Pazara, naredne subote 28.11. u 18 časova u Gradskoj dvorani u Priboju.

grb OK PribojOdbojkaši OK Priboj su pobedom nad gostima iz Koceljeve pre tri nedelje otvorili novu sezonu. Rezultat je bio OK Priboj – OK Tamnava 3:0 (25:22, 25:18, 5:20). Iako je pobeda ostvarena maksimalnim rezultatom, naši odbojkaši nisu imali lak posao na terenu. U sva tri seta su morali da stižu prednost gostiju, koja je zbog velikog broja grešaka naše ekipe, bila u konstantnom vođstvu do polovine setova. Kada se lomio rezultat, odbojkaši Priboja su pokazali mentalnu stabilnost i slogu koja vlada u ekipi i završili sva tri seta u svoju korist. Prethodnog vikenda gosti iz Čačka ekipa Lotusa nisu došli, a gostovanje u okviru trećeg kola u Lučana naši odbojkaši su odložili za četvrtak.

priboj033

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.