Uncategorized

Одложено полагање математике за осмаке

Ученици осмих разреда данас неће полагати тест из математике, јер је уписна комисија дошла у посед фотокопије решења једне од комбинација, рекао је за РТС државни секретар у Министарству просвете Зоран Костић. Тест ће бити одржан сутра у 10 часова и трајаће 120 минута.

Будући средњошколци данас неће полагати тест из математике, јер је уписна комисија дошла у посед фотокопије решења једне од комбинација, рекао је за РТС државни секретар Министарства просвете Зоран Костић. Полагање ће бити сутра од 10 до 12 часова.

 

Неће бити извлачења комбинација, већ ће бити одштампан резервни тест.

Будући средњошколци јуче су полагали тест из српског (матерњег) језика, а решења задатка се могу погледати на сајтовима Министарства просвете и РТС-а.

Ове године је на тестирању 75 одсто непознатих задатака, док је 25 одсто делимично познатих са измењеним садржајем у односу на збирке.

Ученици не могу да „падну“ на малој матури, али треба да имају што више поена, јер тако повећавају шансу да упишу жељену школу.

Осми разред завршава 70.385 ђака и ове године малу матуру први пут полаже и око 1.200 одраслих полазника програма „Друга шанса“.

Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 21. јуна, коначни 25. јуна, а упис ученика у првом кругу предвиђен је за 8. и 9. јул.

Други уписни круг на преосталим слободним местима почиње 9. јула и траје до 12. јула.

У средњим школама има скоро 80.000 места, око 10.000 више него што је осмака.

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.