Uncategorized

Фондација Новак Ђоковић предаје терен Прибојцима у понедељак

Прибој – У понедељак, 3. новембра у 13 сати Фондација Новак Ђоковић предаће прибојској локалној самоуправи на коришћење тениски терен намењен деци ове општине, изјавио је за ГЗС председник СО Прибој, Саша Василић.

 

gala_01

 

Он је подсетио да су радови завршени у предвиђеном року, средином октобра, трајали су један месец, вредност подухвата износи 25 000 евра, средства је обезбедила Фондација Новак Ђоковић, а општина Прибој потребну документацију и надзор над извршењем посла.

Терен као подлогу има тенисит, врсту шљаке, постављена је ограда, а корисницима ће на располагању бити сва неопходна опрема, мреже, алати за одржавање, клупе за играче, судијска столица и остало. Уграђена је расвета, као и механизам за прскање и освежавање подлоге.

Најбољи тенисер света је, подсећамо, на замисао да изгради тениски терен за прибојске малишане дошао након сазнања да је први тениски меч у Србији одигран управо у граду на Лиму, крајем 19. века, само три године после премијерног турнира на Вимблдону. Тенис су, наиме, донели припадници аутро-угарских трупа, које су након Берлинског конгреса запоселе градове у Рашкој области. Ђоковић је желео да на тај начин промовише спорт међу младима у Прибоју.

Глас западне Србије

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.