Servisne informacije Uncategorized Vesti

Власт одустала од поскупљења грејања

Прибој – Након објављивања наше вести о проблемима са грејањем у Прибоју на порталу Гласа западне Србије, као и прилога наше продукције у Националном дневнику ТВ Пинка и у вестима ТВ Прве, општинска власт одустала је од најављеног поскупљења ове услуге за 13%. То је Гласу западне Србије данас потврдио директор ЈП „Топлана Прибој“, Душан Радовић.

Повећање цене грејања је на захтев Лазара Рвовића, председника општине Прибој, скинуто са дневног реда локалног парламента, управо због, како је рекао, катастрофалне финансијске ситуације у граду на Лиму. Оваква одлука наишла је на одобравање грађана Прибоја.

„Поскупљења за сада неће бити, грејаћемо наредних петнаестак дана, пошто смо из робних резерви обезбедили позајмицу од 250 тона мазута. Грађани дугују Топлани 40 милиона динара, а предузећа преко 100 милиона динара. Да је плаћање било боље, не би ни било потребе за поскупљењем. Нажалост, народ у Прибоју живи врло лоше и без примања, па то представља највећи проблем за грејање 2500 станова и десетак хиљада квадрата пословног простора у овом граду, а Топлана нема новца за куповину мазута. Међутим, надам се да ћемо некако изгурати ову грејну сезону и да ће грејања бити до краја исте“, казао је Радовић.

Глас западне Србије

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.