Vesti

Прибојски просветари се прикључују штрајку – саопштење

Општински  одбор  Уније синдиката просветних радника Прибој поводом штрајка упозорења,  због најављеног смањења зарада,   издао је Саопштење за јавност које у целини преносимо.

 


 

unija

УНИЈА СИНДИКАТА ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

П Р И Б О Ј

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поштовани ученици и суграђани,
Репрезентативни синдикати образовања: Унија синдиката просветних радника Србије, Синдикат образовања Србије, ГСПРС Независност и Синдикат радника у просвети Србије, на састанку одржаном 7.маја 2014. године донели су ОДЛУКУ о организовању штрајка упозорења у понедељак, 19. 05. 2014. године. Штрајк упозорења ће се одвијати тако што запослени у школама-чланицама ових синдиката неће држати први час у првој смени и први час у другој смени.
Тог дана, и сви запослени чланови Уније синдиката просветних радника општине Прибој подржаће Одлуку о организовању штрајка и неће држати први час у првој смени и први час у другој смени.
Основни штрајкачки захтев је изузимање запослених у образовању од најављеног смањивања плата у јавном сектору и што хитније доношење Закона о платама у јавном сектору (платни разреди) уз учешће синдиката.
Сматрамо да није примерено смањење плата запосленима у образовању које има највећи број високообразованих запослених од свих у јавном сектору, а притом има најмањи просек плата од свих запослених за које се плате издвајају из буџета РС. У прилог томе довољно говори податак да су плате професора мање од просека у РС.
Надамо се да ћете подржати нашу одлуку и да разумете да будућност ове државе зависи од образовања ваше и наше деце.

ОПШТИНСКИ ОДБОР УСПРС
ПРИБОЈ

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.