Uncategorized Vesti

Све више Прибојаца се храни у народној кухињи

Прибој – Прибојски Црвени крст тренутно броји 350 корисника Народне кухиње, а хране има довољно до 1. марта наредне године, рекла је данас у изјави Гласу западне Србије Верица Радовић, секретар ове општинске организације. „И даље имамо велике притиске грађана Прибоја да им се додељују дневни оброци са казана Народне кухиње, јер је социјална ситуација катастрофална. Велики проблем су нам старачка домаћинства у прибојским забитим селима, где је пуно оболелих, сиромашних и немоћних, а зимус је врло тешко до њих доћи“, наводи она.

Према њеним речима, старачким домаћинствима се повремено достављају пакети најнеопходнијих потрепштина за исхрану и хигијену. „Да смо у стању, комотно бисмо могли на списак оних који би хтели да се хране на казану Народне кухиње ставити још најмање хиљаду грађана Прибоја. Мени је жао свих, а посебно оних који су некада солидно живели од свога рада, па су остали без посла“, истиче Радовићева.

Интересантно је да Народна кухиња Општинске организације Црвеног крста није једина у Прибоју, пошто неколико стотина Прибојаца користи и Народну кухињу Исламске заједнице Сандџака, која храну довози свакодневно из Пријепоља.

Глас западне Србије

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.