Vesti

ТИКА планира нова улагања у неразвијена подручја у Србији

Београд, 20. мај 2013. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије и директор Канцеларије за одрживи развој недовољно развијених подручја Сулејман Угљанин разговарао је данас са потпредседником Турске агенције за развој (ТИКА) Мехмедом Сурејом Ером, која планира реализацију нових пројеката у Србији.

tika-se-otvara-prema-cijelome-svijetu_trt-bosanski-13950

У саопштењу Кабинета министра без портфеља наводи се да је потпредседник ТИКА обавестио Угљанина о томе да ће обићи пројекте које је та агенција већ финансирала и који су реализовани у неразвијеним општинама.

Он је најавио и нове пројекте, највише у области пољопривреде јер они најбрже дају резултате, и указао на то да су већ издвојена средства за по 20 пластеника у општинама Прибој, Нови Пазар и Рашка, док је у Тутину већ у функцији систем за наводњавање земљишта. 


Осим тога, како је додао, на тврђави Рам у Великом Градишту постављено је осветљење, док је у Новом Пазару комплетно обновљена читаоница.

Угљанин је истакао да овакви, не тако скупи, али ефикасни пројекти, могу да оживе неразвијене општине, и изразио захвалност Турској агенцији за развој на досадашњој сарадњи у реализацији пројеката у неразвијеним општинама у Србији.

Министар је изнео предлог потпредседнику ТИКА да са представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде разговара о могућем учешћу те агенције у пројектима из надлежности тог ресора, додаје се у саопштењу.

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.