Uncategorized Vesti

УГОВОР О САРАДЊИ „МЕРЦЕДЕСА“ И „ИКАРБУСА“ ДО КРАЈА ГОДИНЕ, ПРИЛИКА И ЗА ФАП

Генерални директор „Икарбуса“, Александар Вићентић потврдио је данас Гласу западне Србије да би ово предузеће до краја године требало да потпише уговор о стратешкој сарадњи са „Мерцедесом“, а корист од тога могао би да има и прибојски ФАП. Према његовим речима, то би подразумевало израду целокупног производног програма немачког произвођача у Земуну.

„Очекујемо потписивање дугорочног уговора до краја године, по основу којег би Икарбус производио аутобусе на Мерцедесовој самоходној шасији, односно читаву палету аутобуса од шест до осамнаест метара, почев од малих, мини-градских до високотуристичких“, навео је он.

Вићентић сматра да је ово велика шанса за техничко-технолошки напредак и излазак српске фабрике на светска тржишта, а, како додаје, аутобуси би требало да носе знак и „Мерцедеса“ и „Икарбуса“.

Ова сарадња била би добра прилика и за „ФАП“ из Прибоја, који би могао да врши монтажу возила, каже директор овог предузећа, Зоран Заковић. „Директор Мерцедеса, Јирген Роуф, посетио је нашу фабрику. То је била информативна посета, обишао је производне погоне, да би стекао увид у техничко-технолошке капацитете ФАП-а, сагледане су могућности и модели сарадње и изнешене су идеје“, рекао је он гласу западне Србије и изразио очекивање да ће сарадња бити остварена.

Извор – Глас западне Србије

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.