Uncategorized Vesti

Ђилас понудио да Београд купи возила ФАП-а

Влади Србије градоначелник Београда у техничком мандату Драган Ђилас понудио да престоница купи аутобусе из ФАП-а, чиме би се та фабрика покренула. Београд у новембру 2012. понудио да купи по 50 соло аутобуса од ФАП-а и „Икарбуса“, наводи се у саопштењу. Оквирна вредност набавке је десет милиона евра, наводи Ђилас.

Градоначелник Београда у техничком мандату Драган Ђилас, поводом тешке ситуације у Фабрици аутомобила у Прибоју (ФАП), поново је понудио Влади да Град Београд купи аутобусе из те фабрике, чиме би се она покренула, а добило би се и додатно време за коначно решење проблема.

Dragan-Djilas.jpg

У саопштењу се подсећа да је Београд још 30. новембра 2012. године понудио да купи по 50 соло аутобуса од ФАП-а и „Икарбуса“.

„Тражили смо од Владе Србије да нам омогући исте услове кредитирања које смо од Европске банке за обнову и развој добили за куповину 200 зглобних аутобуса, који управо пристижу на београдске улице“, навео је Ђилас.

Тај мој став да купимо соло аутобусе од домаћих произвођача у децембру 2012. потврдила је и Скупштина града, али до данашњег дана, осим усменог прихватања предлога, никакав одговор од Владе нисмо добили, истакао је Ђилас.

Имајући у виду штрајк радника ФАП-а, проузрокован изузетно тешком ситуацијом у њиховом предузећу и огромне тензије које се стварају, поново нудимо Влади и прибојској фабрици да реализујемо нашу одлуку, предложио је Ђилас.

Према његовим речима, оквирна вредност набавке је десет милиона евра.

Овим послом би се, сматра Ђилас, ФАП покренуо, а добило би се и додатно време да се потражи коначно решење за овог некадашњег привредног гиганта.

РТС

1 Comment

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.