Amerikanci i EU traže bazu na Ponikvama, zainteresovani i Arapi?

Amerikanci i EU traže bazu na Ponikvama, zainteresovani i Arapi?

Prema pisanju lista „Danas“, EU i  SAD  su zainteresovane za izgradnu Centra  za vanredne situacije na Aerodromu Ponikve .

Ovaj projekat je, po njihovim saznanjima,  još u fazi razmatranja, a trebalo bi da bude pandan rusko-srpskom centru u Nišu.

– Mi smo prošle godine konkurisali kod Delegacije Evropske unije u Srbiji za izgradnju centra za vanredne situacije, koji bi trebalo da pokriva zapadnu Srbiju, istočnu Bosnu i sever Crne Gore – potvrđuje za Danas Saša Savić, direktor Aerodroma Ponikve.

.

U Ambasadi SAD u Beogradu tvrde da nisu upoznati  sa bilo kakvim planovima o izgradnji humanitarnog centra na aerodromu Ponikve, kod Užica, a u koji bi sredstva zajedno uložili Vašington i Brisel, prenele su „Večernje novosti“.

Direktor Savić,  priča da je bilo razgovora i pretpostavlja zbog čega su Amerikanci odustali  .

 

Foto: Miloš Cvetković / RAS SrbijaSaša Savić, direktor aerodroma Ponikve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– “Dolazili su iz Ambasade SAD i svidela im se ta ideja, i dogovor je bio da posle Nove godine 2017. dođu ponovo. Taj projekat je zatim iznenada obustavila Delegacija EU u Srbiji. Pretpostavljam da se to dogodilo zbog informacija da Arapi hoće da ulože novac u aerodrom Ponikve – rekao je Savić.

Vučić demantovao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas pisanje pojedinih medija da SAD traže da otvore bazu na Ponikvama, i podsetio da Amerika već ima svoju bazu na teritoriji naše zemlje – „Bondstil“ na KiM.

Categories: Komšiluk

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*