MOSI: Dva zlata sjajnog Stjepana Bojanića

MOSI: Dva zlata sjajnog Stjepana Bojanića

Drugog takmičarskog dana na 54. MOSI Pljevlja 2017. atletičar Stjepan Bojanić osvojio je dve zlatne medalje za ekipu Priboja pobedivši u trkama na 100 i 400 metara. Srebrnu medalju za našu ekipu osvojio je Miloš Raović zauzevši drugo mesto u trci na 400 m. Muška ekipa u bič voleju se danas popodne u finalu bori za zlatnu medalju.

Drugog takmičarskog dana atletičari Priboja su ostvarili sjajne rezultate i osvojili veliki broj bodova za naš grad. Najbolji rezultat ostvario je Stjepan Bojanić koji je u trkama na 100 i 400 metara ostvario najbolja vremene i tako doneo dve zlatne medalje ekipi Priboja. Sjajan je bio i Miloš Raović koji je u trci na 400 metara osvojio srebrnu medalju.

Zapažene nastupe su imali i Nemanja Vasiljević (800m) i Miloš Stanić (troskok) koji su zauzeli četvrto mesto u svojim disciplinama. Bodove za pribojsku ekipu su osvojili još i Marija Vojinović (6. mesto disk i 7. kugla), Milica Polić i Jana Dragutinović (skok u dalj), Željana Petrić (100m) u ženskoj konkurenciji i Meris Suljević (800m) u muškoj konkurenciji.

Što se ekipnih sportova tiče stanje je sledeće:

Odbojka: odbojkašice su zabeležile dva poraza, Čajetina (0:2) i Prijepolje (0:2) i preostala im je danas utakmica sa ekipom Čajniča, dok su odbojkaši savladali Tutin (2:0) i poraženi od Novog Pazara (0:2), pa danas u popodnevnim časovima sa Bajinom Baštom igraju za bronzanu medalju.

Košarka: košarkašice su zabeležile oba poraza prvog dana Pljevlja (46:21) i Kolašin (40:34), danas se sastaju sa Prijepoljem i požegom. Košarkaši su nakon pobede nad Sokolcem (59:54) poraženi od domaćina Pljevlja (45:66)a jutros su se pobedom nad Gusinjem od 6 poena razlike izborili za razigravnje za plasman od 5-8 mesta gde se popodne u prvom meču sastaju sa ekipom Bajine Bašte.

Rukomet: rukometaši su prvog dana poraženi od Bijelog Polje (18:23), jutros su poraženi i od ekipe Nove Varoši pa su takmičenje po grupama završili na poslednjem mestu.

Streljaštvo: ekipa u sastavu Dragan Zeković, Stefan Stanić i Momir Janović osvojila je jedan bod u ekipnoj konkurenciji za Priboj.

Šah: šahisti Priboja su u prvom kolu bili bolji od Mojkovca (4,5:1,5) dok su u drugom savladani od Goražda (2:4). danas se sastaju sa pođegom, zatim sledi Nova Varoš pa Kolašin.

Fudbal: pribojski fudbaleri su poraženi od Prijepolja rezutatom 0:4

Mali fudbal: Nakon poraza u prvom kolu od Mojkovca (3:5) ekipa Priboja je igrala nerešeno sa domaćonom Pljevlja (3:3) a danas se sastaje sa ekipom Petnjice.

Tenis: teniseri su poraženi u oba meča Foča (0:2) i požega (0:2).

Bič volej – odbojka na pesku: Nakon pobeda u obe utakmice prvog dana takmičenja Sokolac (2:0) i Goražde (2:0) odbojkašice danas protiv Kalinovika traže prolaz u borbi za medalje. Odbojkaši su posle pobede nad Prijepoljem (2:0) i pored službenog rezultata i poraza od Pljevalja jutros pobedili Novi Pazar (2:0) pa se u popodnevnim satima sastaju sa ekipom Bijelog Polja u susretu za zlatnu medalju.

Karate: Sva finalna takmičenja u katama i borbama, pojedinačno i ekipno održače se danas na poligonu Gimnazije „Tanasije Pejatović“ od 19.00 sati.

Koncertni program nastavlja se večeras nastupom jednog od najkvalitetnijih bendova sa ovih prostora – Prljavog Kazališta. Kao predizvođači nastupiće pljevaljski vokalni solisti Nejra Mekić i Nejra Bašić kao i Janko Ristanović. Početak koncerta zakazan je za 21 sat.

Dragoljub Šalipur

Categories: Sport, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*