Besplatan kurs turskog jezika u Prijepolju

Besplatan kurs turskog jezika u Prijepolju

Prijepoljski Dom kulture, nedavno je organizovao besplatan kurs turskog jezika za sve one koji, bez obzira na starosnu dob, žele da uče. Početni, dvomesečni kurs turskog jezika, koji se sprovodi uz pokroviteljstvo ambasade Republike Turske, pohađa osamdesetak polaznika.

 

 

Uprkos vrućinama i letnjem raspustu, najmlađa grupa polaznika besplatnog kursa turskog jezika, gotovo svakodnevno, strpljivo nastojanji da, uz engleski koji uče u školi, savlada još jedan strani jezik.

„Želim da naučim turski i to ću uraditi uz pomoć ovog kursa“, kaže Hafiz Dačić.

„Profesor nas uči da komuniciramo, da brojimo, uči nas gramatiku“, kaže Amsal Kukuljac.

„Kada se završi ovaj kurs ja ću da nastavim da učim turski“, kaže Deina Đelid.

Uz profesora iz Turske koji zna tek po koju reč srpskog jezika, učenje je kažu, brže i efikasnije a motivi za nova saznanja su različiti.

„Serije, besplatno učenje, početni kurs, nadam se da ćemo kroz komunikaciju savladati početni stadijum“, kaže Behka Hašimbegović.

„Volim da učim strane jezike. Čim sam čula da kreće i da je besplatan, to me je izazvalo da krenem na kurs i evo, krenula sam“, kaže Marija Koraćević.

„Turski jezik je lak za učenje. Nadam se da će po završetku kursa svi moći da ostvare osnovnu komunikaciju. Inače velikoj zainteresovanosti, doprinose sve češće i intenzivnije veze izmedju dva naroda ali i prisustvo turskih serija na ovom prostoru“, kaže Orhan Kanan, profesor turskog jezika.

Organizacija kurs, jedna je od aktivnosti prijepoljskog Doma kulture koja je izazvala posebno interesovanje polaznika od 7 do 77 godina.

„Nešto što nam je posebno drago to je  da je interesovanje veće nego u Beogradu i Novom Pazaru, pogotovo što se radi o mešovitoj sredini i da su pripadnici obe nacionalnosti koje su zastupljene u opštini Prijepolje“, kaže Admira Mostarac, koordinatorka programa Doma kulture, Prijepolje.

Po završetku početnog kursa, a u zavisnosti od daljeg interesovanja, planirano je organizovanje srednjeg, kao i besplatnih kurseva za engleski, nemački i ruski jezik-

Izvor: RTS

Categories: Komšiluk, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.