Fizika: Rezultati državnog takmičenja osnovaca 2018.

Fizika: Rezultati državnog takmičenja osnovaca 2018.

Na Državnom takmičenju iz fizike koje je održano u OŠ „Momčilo Popović Ozren“ u Paraćinu od 27. do 29. aprila, pribojske osnovce su predstavljala četiri učenika iz OŠ „Desanka Maksimović“: Mateja Perović i Petar Jovanović (VI razred), Mateja Otašević (VII razred) i Marija Pejović  (VIII razred) predmetnog nastavnika Bratislava Bojanića koji su ostvarili odlične rezultate.

Izrada zadataka je bila u subotu od 10 do 13 časova. Učenici su za rešavanje imali 3 sata za pet nestandardnih zadataka, što već samo po sebi govori o težini takmičenja.

U konkurenciji učenika šestog razreda iz cele Srbije Mateja Perović i Petar Jovanović su osvojili treće mesto, dok je Marija Pejović je osvojila drugo mesto u konkurenciji osmih razreda.

Nastavnik Braco Bojanić i ekipa mladih fizičara

Bratislav Bojanić, nastavnik fizike u OŠ „Desanka Maksimović“ je za naš sajt istakao da je ekipa iz Priboja na državnom takmičenju iz fizike bila najbrojnija iz Zlatiborskog okruga i da je plasman četiri učenika na državno takmičenjime najveći uspeh mladih fizičara iz Priboja.

Svim učenicima i nastavnicima čestitamo na postignutim rezultatima i osvojenim mestima na državnom takmičenju iz fizike.

Iskreno se nadamo da će nadležni u Opštini Priboj prepoznati značaj rada sa učenicima i adekvatno nagraditi njihove nastavnike, a učenicima dodeliti godišnje stipendije jer ovakav rad i uspesi na takmičenjima zaslužuju to.

Dragoljub Šalipur

 

Categories: Obrazovanje, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.