Izložba slika Milice i Marije u Beču

Izložba slika Milice i Marije  u Beču

U Beču će od 16. septembra do 4. novembra biti otvorena izložba slika Milice Paunović i Marije Iričanin.


Njihove likovna dela  biće prikazana u izložbenom prostoru na adresi : Restaurant Gabel&Co / Julius Tandler Platz 1 / 1090 Wien

Milica Paunović rođena je 17. juna 1986 godine u Priboju . Slikastvo je završila na Akademiji likovnih umetnosti u Trebinju u klasi profesora Marka Mušovića. Do sada je učestvovala na preko 15 kolektivnih i dve samostalne izložbe.

Polje svog interesovanja  vežem za proces stvaranja slike . U svom radu ne polazim od unapred zamišljene koncepcije, bitno mi je da slika ima bogatstvo u unutrašnjosti sopstvenog prostora.
Konkretni povodi slikanja potiču od određenih melodija (muzika) i neposrednog dešavanja iz okoline i kao takvi služe kao polazna tačka i stalan instrument kontrole mašte.

Milica kao  profesorica  likovne kulture radi u čak pet škola pribojske i novovaroške opštine.

Milica Paunović – slikarka

 

 

Marija Iričanin je  grafički dizajne. Diplomirala na odseku za grafički dizajn 2008. na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska Politehnika, u Beogradu. Rođena je  1985. u Kruševcu. 

Njene slike predstavljaju  lično viđenje odnosa među ljudima, odnosa čoveka prema čoveku, i emocija, gde su lica i oči ogledalo ljudske duše.

Marija Iričanin – slikarka

 

www.priboj033

Categories: Kultura, Uncategorized

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*