Obrt u Priboju: Rvović povlači ostavku zbog obećanja Vlade o isplati otpremnina

Obrt u Priboju: Rvović povlači ostavku zbog obećanja Vlade o isplati otpremnina

Velika je verovatnoća da će Lazar Rvović, iako je sazvana sednica za njegovo razrešenje, povući ostavku na mesto predsednika opštine Priboj, saznaje „Blic“.

Rvović je 30. decembra podneo ostavku, a, mada taj potez nije obrazložio, saznalo se da je razlog bio neisplaćene otrpemnine bivšim radnicima FAP-a. Svakom od 650 radnika koji su marta prošle godine uz socijalni program napustili kompaniju, Priboj je ostao dužan 100 evra po godini staža, pa je Rvović, kao potpisnik ugovora o isplati otpremnina posegao za ostavkom jer nije uspeo da obezbedi novac.

Stoga je za 3. februar zakazana sednica SO Priboj na čijem dnevnom redu je razrešenje Lazara Rvovića i celog opštinskog rukovodstva. Takođe i izbor novog predsednika opštine.

Međutim, prema informacijama do kojih je došao „Blic“, proteklih dana došlo je do preokreta. Rvović je dobio obećanje Vlade Srbije da će država pomoći Priboju u isplati otpremnina.

– Sednica SO je zakazana jer zakon tako nalaže, ali sve su prilike da neće ni biti održana jer su veliki izgledi da će Rvović povući ostavku – kaže naš izvor.

U prilog ovoj tvrdnji ide i saznanje da koalicija predvođena SNS-om šest dana pred „izbor novog rukovodstva“ nema kandidata koji bi mogao da nasledi Rvovića. Ako on ne povuče ostavku Priboju preti uvođenje privremenih mera.

Kompletan tekst preuzet sa Blic.rs / V. Lojanica

priboj033

Categories: Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.