ODBOJKAŠICE BAMBI VOLEJA ŠTRAJKUJU GLAĐU! Zindović traži intervenciju policije (Video)

ODBOJKAŠICE BAMBI VOLEJA ŠTRAJKUJU GLAĐU! Zindović traži intervenciju policije (Video)

Prijepolje – Snimak koji je RTV Novi Pazar dostavljen iz Prijepolja a u kojem se vidi svađa predsednika Opštine Prijepolje Dragoljuba Zindovića i predstavnika kluba Bambi Volej koji štrajkuju glađu. Narodni poslanici, u Skupštini Srbije, Muamer Bačevac i Zoran Despotović traže reakciju državnih organa. 

Na snimku se može videti da je Zindović tražio intervenciju policije, zbog, kako je naveo, uzurpacije javnog prostora od strane odbojkašica Bambi Voleja, koje daju podršku Prijepoljcu Adisu Micanoviću, koji već treći dan štrajkuje glađu. Razlog je, kako navodi, politička odluka da njegov klub ne dobija sredstva iz opštinskog budžeta.

ODBOJKAŠICE BAMBI VOLEJA ŠTRAJKUJU GLAĐU 

Trener i predsednik OK „Bambi Volej“ Adis Micanović štrajk glađu započeo je zbog odluke lokalne samouprave da „Bambi Voleju“ u 2018. godini dodeli 50 hiljada dinara. Od danas u štrajku su i odbojkašice, koje kažu da se njih 12 priključilo štrajku. Daju podršku treneru ali su tu i da bi se borile za poštovanje zakona, kažu. Smatraju da se ne cene njihovi sportski uspesi i žele da pravda bude zadovoljena.

Micanovića su jutros pregledali medicinski radnici Hitne pomoći i primio je infuziju. Kaže da se nakon infuzije oseća bolje. Protivio se odluci svojih igračica da ga podrže na ovakav način, ali kaže i da su donele dodatnu energiju i da ne odustaju od štrajka.

Do 15 sati preko 300 građana i građanki je potpisalo peticiju podrške Micanoviću kojom se zahteva i izmena odluke o raspodeli sredstava za sportske kolektive u 2018. godini.

Konferencija za medije Opštinskog veća i Sportskog saveza opštine Prijepolje povodom štrajka, započeta, a nedovršena juče, očekivana je danas, ali nije održana. Iz Opštinskog veća nam je stigla informacija da će biti održana u petak.Narodni poslanici Muamer Bačevac i Zoran Despotović traže od državnih organa da reaguju povodom štrajka Adisa Micanovića.

Narodni poslanici Muamer Bačevac i Zoran Despotović traže od državnih organa da reaguju povodom štrajka Adisa Micanovića i pružili podršku odbojkašicama

Adisa je u petak posetio i pružio mu podršku narodni poslanik u Skupštini Srbije Zoran Despotović i potipisao peticiju u znak podrške u borbi protiv kriminala i korupcije. On je pozvao nadležne državne organe da hitno ispitaju ceo slučaj.

Narodni poslanik SDP-a, u Skupštini Srbije, Muamer Bačevac, zatražio je da Ministarstvo sporta, ali i Ministarstvo unutrašnjih poslova.hitno reaguje zbog situacije koja se dešava u opštini Prijepolje, a tiče se štrajka glađu odbojkašica OK Bambi volej i njihovog, kako je naveo, proslavljenog trenera, Adisa Micanovića, zbog kako kažu, nepravilne raspodele novčanih sredstava u oblasti sporta, kao i kako tvrde, kriminalnih radnji koje unižavaju prijepoljski sport.

„Ovo što se dešava Adisu Micanoviću jeste dokaz da je bio u pravu kad je izrekao niz optužbi na račun pojedinih prijepoljskih političara. Izgleda da je pritisak na njega, a i na druge sportske radnike više nego očigledan. Država ne sme to da dozvoli i ja ću kao narodni poslanik skrenuti pažnju nadležnih ministarstava da provere ovu situaciju i postaviti poslaničko pitanje. Jer, ne sme da se vrši bilo kakav vid korupcije, nasilja ili otimačine u bilo kom segmentu društva, pa tako i u sportu“, kaže Bačevac…

Izvor: RTV Novi Pazar, PPmedia i TV Forum Prijepolje

 

Categories: Komšiluk, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.