Osuđen zbog napada na policajca u Priboju

Osuđen zbog napada na policajca u Priboju

 

Ovo krivično delo se desilo prilikom kontrole saobraćaja u mestu Kratovo, opština Priboj,21.juna ,  oko 19 časova gde se lice G.B. nije zaustavilo na znak STOP koji mu je izdao policijski službenik PS Priboj Vladimir Penezić, već je vozilom krenuo na kolegu!

Bežeći vozilom, G.B. se uputio ka Priboju, gde je u mestu Karaula sustignuto službenim vozilom u kome se nalazio kolega Penezić. G.B. istrčava iz svog vozila o prilazi vratima vozača službenog vozila, gde kolegi Peneziću koji izlazi iz vozila zadaje udadac u predelu lica, zatvorenom šakom, nanoseći mu povredu u predelu nosa.

Intervencijom i druge patrole G.B. je savladan i doveden do službenih prostorija. Imenovani je bio u alkoholisanom stanju. Licu je od nadležnog tužilaštva određeno zadržavanje od 48 časova.

Nakon napada na policajca koji se dogodio u subotu 21. juna u Priboju, samo dan kasnije izgredniku je izrečeno 12 meseci zatvora za učinjeno krivično delo! Ovo je još jedan napad u nizu na policijske službenike a Nezavisni sindikat policije godinama apeluje da država treba ozbiljno da se pozabavi ovim problemom jer često čujemo od vlasti da je napad na policajca napad na državu.

Odmah po izricanju nagodbe sa tužilaštvom G.B. je sproveden u Kazneno popravni zavod Valjevo na izdržavanje kazne. Nezavisni sindikat policije pohvaljuje brzu reakciju tužilaštva uz nadu da će ovakve reakcije ubuduće biti pravilo što bi potencijalne napadače nateralo da se dobro zamisle pre nego što napadnu policajca.

Predsednik KC Prijepolje
Zoran Nijemčević

Categories: Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.