Priboj pod video-nadzorom

Priboj pod video-nadzorom

Juče  je u Policijskoj stanici  Priboj  zvanično pušten u rad video-nadzor, sa nadzornim centrom u PS , (probno je korišćen jedan deo za nadgledanje grada još u vreme trajanja 55. MOSI), koji će sa 12 kamera visoke rezolucije pokrivati javne površine Priboja na 13 lokacija .

 

 

Video-nadzor postavljen je u okviru projekta „Priboj siguran grad“,a nabavku kamera, radove, povezivanje, održavanje sistema i zakup telekomunikacionih usluga finansirala je lokalna samouprava, kroz Savet za bezbednost u iznosu od 4,5 miliona dinara bez PDV-a.

Zamenik predsednika opštine Priboj, Saša Vasilić, rekao je da se lokalna samouprava pri nabavci opreme trudila da tenderske uslove postavi tako, kako bi se dobila najkvalitetnija oprema.

Pokrivene su zone od ulaska do izlaska u grad, od skvera u Starom Priboju do Opštine, preko Luke, nekoliko lokacija u gradskom jezgru novog dela grada, kao i na raskrsnicama na Jarmovcu i na krivini kod Banje.“, rekao je Vasilić, ne isključujući mogućnost da se broj kamera poveća u skladu sa potrebama PS.

Kamere koje su postavljene na 12 ključnih lokacija u gradu, snimaju 24 sata i svi snimci koji se nalaze na Telekomovom serveru moći će da se pregledaju 30 dana unazad. Radi se o jako bezbednoj mreži, koja je interna i nema pristup preko Interneta, a samo jedno lice u PS Priboj je ovlašćeno za pregledanje snimaka u poslednjih 30 dana.

Categories: Uncategorized, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.