PRIJEPOLJE SLEDEĆE GODINE DOBIJA ZATVORENI BAZEN?

PRIJEPOLJE SLEDEĆE GODINE DOBIJA ZATVORENI BAZEN?

Opština Prijepolje dobila je načelnu saglasnost od nadležnih iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije za finansiranje izgradnje zatvorenog bazena u ovom gradu. Bazen bi bio namenjen pre svih mladima, učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i ostalim građanima.

 

Još uvek nije određena tačna lokacija

Prema rečima predsednika opštine, Dragoljuba Zindovića, još uvek nije određena tačna lokacija gde će se bazen graditi. Međutim, on kaže da sve indicije ukazuju na to da bi bazen mogao da bude smešten u sklopu osnovne škole Vladimir Perić Valter, u centru grada

Ključno je to što će se u rebalansu budžeta, koji koji bi trebalo da se usvoji na narednoj Skupštini, planirati sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju bazena. Potom bi trebalo, ako se sve bude razvijalo po planu, da se po ubrzanoj proceduri raspiše tender i odabre firma koja će obaviti posao. Tender za izgradnju bazena, smatra Zindović, mogao bi da bude raspisan već početkom 2018. godine.

Kako se saznaje, sredstva za kompletnu sanaciju školskog kompleksa, uključujući tu i sportsku dvoranu, su obezbeđena. Iako se razmišlja o tome da bazen bude smešten upravo u sklopu škole, postoje i drugi predlozi gde bi mogao da bude izgrađen prvi zatvoreni bazen u našem gradu.

 

Izvor: facebook.com/prijepolje.danas

Categories: Komšiluk

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.