„Promaja“ u Domu kulture

„Promaja“ u Domu kulture

U pribojskom Domu kulture 11. maja u 19 časova biće izvedena edukativna predstava „Promaja“, Vasilija Krstića, koja za temu ima vršnjačko nasilje i problem narkomanije.

U dopisu i pozivu školama da upute učenike na predstavu piše:

Svedoci smo da je nasilje među vršnjacima dostiglo zabrinjavajuće razmere i po obimu i po brutalnosti, a uočen je i zabrinjavajući nedostatak empatije kod mladih koji posmatraju nasilje i navijaju za tuču umesto da je spreče.  U prilog tome govori i to što se u medijima i na društvenim mrežama učenici utrkuju ko će pre postaviti snimak tuče, a u snimcima posmatrači najčešće navijaju, umesto da pokušaju da spreče nasilje. Snimci se dalje „šeruju“ i „lajkuju“ bez ikakve osude što, upozoravaju stručnjaci, govori o tome da postoji opasnost da mladi počnu da doživljavaju nasilje kao prihvatljiv model ponašanja.

Predstava,  koju izvode učenici Doma učenika poljoprivredne škole PK “Beograd”,je ove godine osvojila drugo mesto na Regionalnoj domijadi u Beogradu, a po ocenama publike proglašena je za najbolju. Ovu predstavu režirali su Vasilije Krstić i Lana Todorović Simić

Categories: Kultura, Uncategorized

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.