Sajam domaćih proizvoda Rudo 2018

Sajam domaćih proizvoda Rudo 2018

U četvrtak 22. marta 2018. godine počeće 4. međunarodni Sajam domaćih proizvoda Rudo 2018 i trajaće do subote 24. marta 2018. godine. Sajam domaćih proizvoda Rudo 2018 prvi put u Sportskoj dvorani Rudo.

Zbog najavljenih loših vremenskih uslova, organizatori su ove godine sajam saTrga Slobode, premjestili u Sportsku dvoranu, gdje će veliki broj izlagača predstaviti svoje proizvode.

Tokom tri dana sajma biće predstavljena bogata ponuda izlagača iz Srbije, CrneGore i Bosne i Hercegovine, a ljubitelji narodnih običaja i pozorišta moći će uživati u zanimljivom kulturno-umjetničkom programu.

Sajam domaćih proizvoda Rudo

U okviru prodajno-izložbenog dijela, posjetioci mogu da očekuju raznovrsnu ponudu kvalitetnih domaćih i tradicionalnih proizvoda ručne radinosti, hrane i pića, meda i ljekovitog bilja, ručno izrađenih odjevnih predmeta, predmeta za domaćinstvo i unikatnih suvenira.

Sajam će ove godine otvoriti domaćin sajma, Načelnik opštine Rudo, RatoRajak.
Pored prodajno-izložbenog dijela najmlađi učesnici sajma, učenici osnovnih škola iz Rudog i regije, prvog dana sajama će u okiviru nagradnog konkursa „Sačuvajmo i obnovimo stanište za ptice“ predstaviti svoje radove. Biće dodjeljene po tri nagrade za najbolje radove u kategoriji viših i nižih radova od strane sponzora sajma.

Sajam domaćih proizvoda Rudo

Prvi dan je rezervisan i za predavanja za pčelare i malinare koja će biti održana od strane eminentnih stručnjaka iz ove oblasti, kao i za najslađi i najljepši segment sajma, tradicionalnu degustaciju kolača, pripremljenih od strane žena iz Rudog koje će se i ove godine takmičiti za nagradu Najbolji kolačić, i za takmičenje izlagača za najljepši štand. Za kraj prvog dana JU za kulturno prosvjetnu djelatnost „Prosvjeta“ Rudo pripremila je predstavljanje tradicionalnog običaja „Prosidbe“.

Drugog dana sajma biće održana revijalna šetnja izletničkom stazom u Starom Rudom, takmičenje u spremanju riblje čorbe, kao i predavanje za mljekare. Pred kraj drugog dana biće izvučene nagrade za kupce na sajmu, dodjeljene zahvalnice sponzorima a u Domu kulture u Rudom biće održana pozorišna predstava humanitarnog karaktera „Džon Smit, princeza od Velsa”, u izvođenju amaterskog pozorišta iz Rudog.
Na kraju drugog dana sajma, za izlagače će biti upriličena svečana večera sa modnom revijom na kojoj će se izlagačima i sponzorima dodijeliti zahvalnice.

Trećeg dana sajma biće održana ceremonija zatvaranja sajma.

Bogat fond nagrada za kupce, učesnike i izlagače i ove godine obezbjeđen je od izlagača i velikog broja sponzora sajma.

Sajam organizuje Javna ustanova za turizam i sport Rudo u saradnji sa širim organizacionim odborom kojeg čine predstavnici javnih ustanova iz Rudog, lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetnika.

Sajam domaćih proizvoda Rudo

PROGRAM SAJMA

Četvrtak, 22.03.2018. god.

09.00 Dolazak učesnika
10.00 Otvaranje izložbeno – prodajnog dijela Sajma
10.00 Otvaranje izložbe radova učenika osnovih škola („Sačuvajmo i obnovimo staništa za ptice“ – Sportska dvorana Rudo)
10.00 Predavanje (Tema: „Gajenje maline u skladu sa klimatskim promjenama“, Mirjana Radovic Mr voćarstva i vinogradarstva – prizemlje SŠC Rudo)
12.00 Ceremonija svečanog otvaranja SAJMA
13.00 Predavanje Tema: ”Moj način pčelarenja”, profesor dr Goran Mirjanić – prizemlje SŠC Rudo) 15.00 Proglašenje (najljepši štand)
16.00 Proglašenje pobjednika konkursa „Sačuvajmo i obnovimo staništa za ptice“
18.00 Proglašenje pobjednika takmičenja „Naj kolačić“
19.30 Prikaz tradicionalnih običaja „Prosidba“ (Velika sala Doma kulture)

Petak, 23.03.2018. god.

09.30 Revijalna šetnja izletničkom stazom Staro Rudo
10.00 Otvaranje izložbeno – prodajnog dijela
11.00 Takmičenju u spremanju riblje čorbe
12.00 Predavanje: („Proizvodnja mlijeka i reprodukcija kvalitetnih priplodnih grla“ mr Svjetlana Mičić , VSS za stočarstvo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi – prizemlje SŠC Rudo)
14.00 Proglašenje pobjednika takmičenja u spremanju riblje čorbe
16.00 Dodjela zahvalnica sponzorima
17.00 Dodjela zahvalnica izlagačima
18.00 Nagradno izvlačenje za kupce
19.00 Pozorišna predstava “Džon Smit, princeza od Velsa”, u izvođenju amaterskog pozorišta iz Rudog
20.00 Svečana večera, dodjela zahvalnica generalnim sponzorima, modna revija i zabava

Subota, 24.03.2018.god.

10.00 Otvaranje izložbeno prodajnog dijela
14.00 Ceremonija zatvaranja sajma – Sportska dvorana Rudo

Ne propustite da posjetite Sajam domaćih proizvoda Rudo 2018.

priboj033

Categories: Komšiluk, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*