Uncategorized Vesti

Из ФАП-а нестало 400 камиона?

Foto:Rambo Amadeus Fan Page

Прибој – Један од акционара „ФАП“-a, Мирослав Мршевић изјавио је Гласу западне Србије да се нагомилани проблеми овог предузећа у реструктурирању годинамагурају под тепих.

Према његовим речима, ова фабрика нема ни три возила за продају, а на стању се води 4,3 милијарде недовршене производње док је реално – која би се могла претворити у „жив“ новац 10% од тога. „Седница Скупштине акционара, која треба да усваја финансијске и друге изештаје није одржана од 2006. до 2012. године због немара претходног директора“, навео је он данас истичући да чак ни ревизорска кућа није могла да да став о пословању ФАП – a.ФАП fap

Велики проблем, како наглашва, представља и то што је већи део имовине продат (одмаралиште Рекреатурс, локали унутар Новог Прибоја, просторије Развоја) за шта један део одговорности сноси тадашње руководство, а новац није транспарентно потрошен. Управо због неодржавања седница скупштине акционара није ни смањена вредност имовине, а приликом сачињавања финансијских извештаја закон се није поштовао, оценио је Мршевић. Он даље наводи, да нови директор, Зоран Заковић, именован марта ове године лично није одговоран за велике проблеме, међутим, није ни почео да их решава.

„Имајући у виду да је наследио недаће са којима се наше предузеће суочава, требало је да их решава, али он није склопио ни један уговор за производњу“, рекао је он.

Према његовом мишљењу, неопходно је урадити детаљан попис имовине јер истина може да помогне за нови почетак, уколико ФАП буде имао шансу да склопи уговор о стратешком партнерству са неким инвеститором.

„Тренутно нема производње, машине и алати су покварени, али у фабрици има знања“, сматра Мршевић. Обавезе ФАП су велике, само за ПДВ дуговања износе око 87 милиона динара, зараде нису исплаћене четири месеца, књижице су неоверене, а 1143 радника живи у неизвесности.

Скупштина акционара коначно заседа, после шест година.
Председница скупштине акционара, Весна Пејовић, заказала је заседање за четвртак, 26. септембар, на коме ће се дискутовати о наведеним проблемима, а то ће бити прва седница овог тела након шест година. Пошто се акционари нису толико дуго састајали финансијски извештаји нису могли бити усвојени, чак ни извештај за 2012. није усвојен у законски предвиђеном року, већ се са тим касни три месеца.

Извор – Глас западне Србије
http://glaszapadnesrbije.rs/842303/NEDOSTAJE-400-KAMIONA-U-FAP/

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.