Uncategorized Vesti

Прваци извели најбољи драмски перформанс

 

Ученици I-3 одељења ОШ Десанка Максимовић освојили су 1.место у Београду  за извођење кратке драмске игре Црно јагње. Они су на метафоричан начин приказали једну од актуелних тема пројекта дискриминацију,одбаченост појединца и истакли значај хуманих вредности друштва,поштовање и уважавање културолошких разлика.

Црвени крст Прибој почео је са реализацијом програма “Промоција хуманих вредности“ почетком 2012. године у две градске основне школе. Циљ програма је смањење насиља међу младима кроз поштовање и уважавање културолошких разлика. Овај програм намењен је ученицима млађих разреда основних школа који се реализује у одељењима (групама) у најмање десет сусрета и на теме: дискриминација; родна равноправност; лични, групни и културални идентитет; толеранција; ненасилно решавање конфликата; дечја права и сyberbulling.

1380749_551753528228632_912859345_n

Досадашња искуства су показалада је програм изузетно прихваћен од стране ученика и просветних радника у школама. Школе су га препознале као нови бренд  организације Црвеног крста и уврстиле га у редовни годишњи план и програм рада, а ученици са одушевљењем чекају нове сусрете са волонтерима Црвеног крста и реализацију радионица.1383448_551754458228539_322134154_n

Као додатне активности у оквиру програма спроводе се: изложбе ликовних радова ученика, позоришне представе, школице “Промоције хуманих вредности“ за ученике који су били обухваћени програмом, дружење ученика у просторијама Црвеног крста Прибој, обуке за едукаторе – младе волонтере Црвеног крста и др. Ученици I-3 одељења ОШ Десанка Максимовић освојили су I место за извођење кратке драмске игре Црно јагње.

priboj033

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.