Uncategorized Vesti

Држава одустала од субвенција, ФАП да распродаје имовину !

fapНа позив министра привреде господина Саше Радуловића, јуче је у Министарству привреде одржан састанак са представницима ФАП-а. Састанку су присуствовали поред поменутог министра представници министарства Мирослава Миленковић и Владо Миленковић, а испред ФАП-а генерални директор Зоран Заковић, председник Надзорног одбора ФАП-а Немања Стевановић, представник стручне службе Љиљана Симовић и представници синдиката.

Овај састанак yприличен је на иницијативу министра Радуловића а услов за одржаванје састанка је било на време достављена и свеобухватна, прихваћена лична карта предузећа.

Захтеви представника ФАП-а били су јасни и у складу са ранијим дописима упућиваним надлежним министарствима и Агенцији.

Први захтев односио се на исплату зарада. До сада су зараде исплаћиване уз помоћ субвенција Владе Републике Србије. На састанку је министар Радуловић био децидан да више по том основу нема давања из буџета. Предлог министра је да се плате обезбеде продајом имовине и материјала и да та средства буду усмерена за исплату зарада. (да подсетимо да ФАП-ова имовина је већински државна).

Што се тиче другог питања које се односило на оверу здравствених књижица, министар Радуловић није имао предлог како да се овај проблем реши рекавши да средства за ову намену не постоје у буџету.
Када је реч о помоћи око упослености у предузећу кроз субвенционисану продају возила, заштиту тржишта, опредељење јавних предузећа према домаћој производњи, министар Радоловић није имамо никакав предлог ни план, што ви се рекло ни визију а знамо да је то у супротности са економском политиком коју Влада јавно заговара.

По питању поднетог захтева за реализацију социјалног програма министар је истакао да се одмах крене са тим активностима, јер су за ту намену обезбеђена средства.

Извор: Дневне вести -ФАП-а, број 4478, 22.10.2013. године.

1 Comment

  • До скоро је Прибој био град у који су се сливали млади људи са свих страна бивше Југославије, Европе па и света. Био је град перспективан, активан на сваком пољу животне делатности. Саво Дерикоњић доказује да је и у давна времена Прибој са околином био атрактиван. А данас? Прибој има неискоришћене капацитете и у кадровима и у природним богатствима и у културним знамењима.
    Да ли ће Прибоју бити враћен сјај?

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.