Servisne informacije Vesti

Прекид саобраћаjа на барскоj прузи због одрона

БEOГРAД Железнички саобраћаj на барскоj прузи у прекиду jе од 19.53 сати због одрона између железничких станица Ваљево и Градац, коjи jе проузроковао и пад напона у контактноj мрежи на овоj деоници пруге Београд-Бар, саопштено jе вечерас из „Железница Србиjе“

109324-voz-foto-dimitrije-goll

Због прекида железничког саобраћаjа на барскоj прузи, тренутно стоjе и чекаjу три путничка воза, и то у Ваљеву воз коjи саобраћа из Београда за Ужице, затим у Ластри воз из Приjепоља за Београд и у Лазаревцу вечерњи воз из Београда за Бар.

Oдрон на овом делу барске пруге примећен jе у 19.53 сати, након чега jе саобраћаj привремено обустављен и одрон очишћен са пруге до 20.34, стоjи у саопштењу.

Oдрон jе, међутим, изазвао и пад напона у контактноj мрежи, а приликом обиласка овог дела барске пруге стручне службе српских железница констатовале су и да jе због одрона оштећена железничка инфраструктура.

Eкипе српских железница су на терену, а због обима оштећења инфраструктуре процењуjе се да ће њена поправка траjати до раних jутарњих сати.

У току jе организациjа путничког железничког саобраћаjа на барскоj прузи у условима одрона између сатаница Ваљево и Градац, наводи се у саопштењу.

„Железнице Србиjе“ упутиле су извињење путницима и корисницима услуга због овог прекида саобраћаjа проузрокованог временским непогодама.

Државни пут ИИ A реда броj 188, деоница Tрстеник-Дубич-Превешт потпуно jе затворен за саобраћаj због поjаве одрона, саопштило jе вечерас JП „Путеви Србиjе“.

У саопштењу се позиваjу сви учесници у саобраћаjу да поштуjу привремену саобраћаjну сигнализациjу, ограничење брзине и да вожњу прилагоде условима на путу.
Н

фото Танјуг/Д. Петернек, илустрациjа

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.