Uncategorized Vesti

Шанса за наставак рада РХ центра у Прибојској бањи

Прибој – Након што је решењем Републичке здравствене инспекције забрањен рад Служби за физикалну медицину и рехабилитацију, у саставу Здравственог центра Ужице, при Општој болници у Прибоју, што је изазвало оштре реакције у овој општини, појавило се ипак решење овог проблема.

Како нам је рекао др Драган Пјевчевић, директор Рехабилитационог центра у Прибојској Бањи, наредних дана биће обављен разговор са одговорним људима у Здравственом центру Ужице, како би се рад Службе организовао у оквиру Опште болнице у Прибоју и на тај начин очувало медицинско језгро Рехабилитационог центра у Прибојској Бањи.

др Драган Пјевчевић.

Двадесет пет лекара и медицинских радника су врло стручни, уиграни и способни да наставе да раде свој посао. Они неће остати на улици, распоредићемо их у оквиру Опште болнице у Прибоју, где смо нешто раније распоредили и 20 немедицинских радника. Уколико договоримо наставак рада Службе у оквиру опште болнице у Прибоју, несметано ће функционисати физикална медицина и рехабилитација болсника“, казао је данас др Драган Пјевчевић.

Πредседник општине Лазар Рвовић

И ми смо за то да се настави рад Службе за физикалну медицину и рехабилитацију и подржаћемо и помоћи евентуални договор око организовања рада у оквиру Опште болнице у Прибоју. Рачунамо да би објекат Рехабилитационог центра у Прибојској Бањи, за чију адаптацију недостаје 40 милиона динара, могао до почетка јуна да буде готов. У сваком случају, локална самоуправа ће помоћи Милешевској епархији са 40 милиона, а да нам они заузврат у Прибоју уступе део Калуђерског поља где смо обавезни да градимо трафостаницу, а имаћемо могућност као општина и да располажемо делом земљишта на врло атрактивној локацији за градњу пословних објеката. Чинимо очајничке кораке, узели смо ствар у своје руке како би се што пре урадио Рехабилитациони центар, одвојићемо од наших уста да то и урадимо, другог избора немамо, то је наш најбољи ресурс и у интересу грађана Прибоја морамо да га искористимо“, навео је Лазар Рвовић, председник општине Прибој.

Он истиче да је само за годину дана у путеве у Прибојској Бањи уложено преко седам милиона динара, ускоро ће бити готов правац до Чајетине дужине двадесетак километар, који ће ово лечилиште приближити гостима који долазе на Златибор. „У томе смо видели своју шансу да туристи дођу и у прибојски крај“, напомиње Рвовић.

Глас западне Србије

1 Comment

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.