Sport Vesti

Košarka: Poraz posle drame u Kragujevcu (video)

Poraz košarkaša KK Priboj posle prave drame u Kragujevcu. Odbojkašice ŽOK Priboj zasluženo poražene u komšijskom derbiju sa Prijepoljkama. Odbojkaši OK Priboj sigurni protiv mlade ekipe iz Ivanjice, zbog nedostatka dresova nisu prijavljeni mlađi igrači.

grb kk Priboj maliiU pravoj drami, u kojoj je i jednom i drugom timu pobeda bila blizu, više sreće su imali domaći košarkaši koji su ovom pobedom zadržali prvo mesto u Prvoj regionalnoj ligi Zapad, KK RADNIČKI 1950 – KK Priboj 75:74 (20:11, 9:18, 30:19, 16:26). Blagojević, Stašević, Bajić 10, Milojević 2, Stojanović 37, Beganović, Ratković, Luković 4, Kerkez 10, Golubović, Stanojević 2, Masalušić 9.

U utakmici punoj preokreta Kragujevčani su prvu četvrtinu završili sa devet poena prednosti, ali naš tim je uspeo da do odlaska na odmor poravna rezultat (29:29). Početak drugog poluvremena bio je repriza starta utakmice pa su naši košarkaši na kraju treće četvrtine bila u zaostatku 11 poena. Onda je nezadrživi Srđan Stojanović počeo da igra košarkašku simultanku sa Kragujevčanima, potpomognut najiskusnijim saigračima kapitenom Masalušićem i Kerkezom. U penal završnici Kragujevčani su sedam sekundi pre kraja, polovičnim učinkom sa linije slobodnih bacanja uspeli da ostvare minimalnu prednost, koja ih je zadržala na vrhu tabele Prve regionalne lige Zapad, jer naši košarkaši u preostalih sedam sekundi do kraja utakmice nisu uspeli da postignu pogodak. Lopta je iz auta došla do mladog Milojevića koji se poklizao, izgubio loptu a samim tim i šansu da dođemo do pobede.

Trener Danilo Janjušević posle utakmice je izjavio:“Manjak koncentracije, loše suđenje i nedostatak sreće pri poslednjem napadu, kada se poklizao Milojević, su u penal završnici kumovali porazu. Svi igrači su pružili maksimum i zaslužuju sve pohvale, posebno Srđan Stojanović koji je i pored nezgodne povrede zgloba u prvoj četvrtini postigao polovinu koševa naše ekipe“, rekao je Janjušević i dodao da ovaj, iako bitan poraz, ne znači automatski i kraj nadanjima za sam vrh jer Kragujevčani na proleće dolaze u Priboj a očekuju ih i teška gostovanja u Čačku i na Ubu.

[ot-video type=“youtube“ url=“https://youtu.be/x87DFTJJ9M0″]

Ovim porazom KK Priboj je pao na treće mesto u grupi timova sa po 3 poraza u kojoj su još Crnokosa i Novi Pazar, drugi je Ub sa 2 poraza dok je Radnički prvi sa skorom 9 – 1. Narednog vikenda u okviru 11. kola naši košarkaši u Gradskoj sportskoj dvorani u Priboju dočekuju ekipu Prve petoletke iz Trstenika. Utakmica se igra u petak od 19 časova, ulaz je slobodan. Informacijama iz košarke treba dodati i vest da mladi Kragujevčanin Darko Milojević karijeru nastavlja u Italiji u ekipi Ascoli Basket i da mu je ovo bila oproštajna utakmica u pribojskoj ekipi.

grb ZOK PribojOdbojkašice ŽOK Priboj su nakon dve vezane pobede ovog vikenda na domaćem parketu Gradske sportske dvorane pred više od 300 gledalaca poražene u komšijskom derbiju od lidera iz Prijepolja, ŽOK Priboj – OK Bambi Volley 0:3 (13:25, 19:25, 20:25).

Gošće su od samog starta pokazale zašto su lider i jedina neporažena ekipa u prvenstvu dobivši ubedljivo prvi set. Početak drugog seta pripao je našim devojkama koje su razliku od 3-4 poena održavale sve do rezultata 19:16. I tu su potpuno stale. Dvadeset i jedan naredni poen su osvojile gošće, završile drugi set i povele u tećem 12-0, i time razvejale svaku nadu da možemo doći do makar boda u ovom susretu. Do kraja utakmice naše devojke su uspele samo da se izborile za častan poraz. Prijepoljke su dominirale u svim aspektima igre, posebno u prijemu, koji kod pribojske ekipe nije uopšte funkcionisao. Samim tim je i organizacija igre bila veoma slaba, pa je poraz bio neminovan.

I pored poraza ŽOK Priboj je zadržao 4 mesto na tabeli Regionalne lige Zlatiborsko – Moravičkog okruga sa 16 osvojenih bodova, dok je OK Bambi Volley neprikosnoven na prvom mestu sa samo jednim izgubljenim setom u dosadašnjem delu prvenstva. Narednu utakmicu pribojske odbojkašice igraju sledećeg vikenda u Lučanima, dok pionirke gostuju u Bajinoj Bašti odgovarajućoj ekipi Tare.

grb OK PribojOdbojkaši OK Priboj  su u veoma haotičnom takmičenju, gde se često odlažu utakmice i u kome imaju dve pobede iz dva odigrana meča, ovog vikenda dočekali goste iz Ivanjice i zabeležili ubedljivu pobedu,  OK Priboj – OK Bukovica Putevi 3:0 (25:9, 25:20, 25:16).

U Gradskoj sportskoj dvorani u nedelju viđena je neravnopravna borba u kojoj su naši odbojkaši zabeležili rutinsku pobedu, u meču koji je trajao svega 50 minuta, protiv znatno slabije i neuporedivo mlađe ekipe iz Ivanjice. Razlika u broju poena po setovima je mogla da bude mnogo ubedljivija u korist naše ekipe, ali su odbojkaši smanjili gas posle prvog seta. Ovako haotična i neorganizovana liga u seniorskoj konkurenciji u kojoj je protivnik nastupao sa igračima od kojih su neki imali maksimalno 12 godina je potpuno neozbiljna i zahtevala bi neku vrstu prijave ili provere od strane organa Odbojkaškog saveza Srbije, a svakako je preslaba za naš tim.

Trener Mladen Jerinić je na ovoj utakmici pružio šansu i mladom Lazaru Tanasijeviću koji je u ovoj utakmici debitovao za seniorski tim. Nažalost na raspolaganju nije imao više mlađih igrača, zbog nedopustivog i u njihovom slučaju ozbiljnog razloga, jer je u pitanju nedostatak dresova. OK Priboj posle 4. kola Regionalne lige Zapad ima 3 pobede bez izgubljenog seta i jednu odloženu utakmicu, a narednu utakmicu bi trebali da igraju protiv Arilja.

priboj033
D. Šalipur

 

 

 

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.