26. Međurepublička smotra dečjeg dramskog stvaralaštva

26. Međurepublička smotra dečjeg dramskog stvaralaštva

Tradicionalna manifestacija Doma kulture Priboj Međurepublička smotra dečjeg dramskog stvaralštva održaće se po 26. put u Domu kulture od 5-8. juna. Smotru će otvoriti gostujuća predstava Lovac na bajke Pozorišta za decu Poletarac iz Beograda u ponedeljak 5. juna od 11 sati.

U takmičarskom delu Smotre u utorak u 11 sati pribojskoj publici će se predstaviti mali glumci Dečje scene Doma kulture iz Prijepolja s predstavom Kako sam ponovo postao Saša. Predstava je rađena po tekstu Snežane Gnjidić, a u režiji Sunčice Milosavljević. Istog dana igra se i druga predstava Od bebe do sebe, koju izvodi Dramski eksperimentalni studio Pljevlja. Ova predstava počinje u 14 časova, a scenario i režiju uradio je Tode Nikoletić.

Trećeg dana smotre, u sredu 7. juna nadmetanje se nadstavlja predstavom LOG OUT u izvedbi glumaca Ustanove Kultura i Akademske scene iz Bajne Bašte. LOG OUT je režirao Nikola Vasiljević, a početak izvođenja je u 11 sati. Istog dana u 14 časova pribojskoj publici predstaviće se i takmičari iz Arilja. Smešnu bajku po tekstu Tode Nikoletića izvodi Narodna biblioteka Arilje Dramska grupa OŠ „Jezdimir Tripković“ Latvica. Predstavu je režirala Dragana Petronijević.

Program 26. Međurepubličke smotre dečjeg dramskog stvaralaštva

Poslednjeg takmičarskog dana, u četvrtak 8. juna, Mala pozorišna radionica Doma kulture Priboj odigraće predstavu Siromašni Romeo, rađenu po tekstu Tode Nikoletića, a u režiji Ibrahima Ćate Hasanagića. Predstava počinje u 11 sati. Cena ulaznice na sve predstave je 80 dinara, a sve predstave se igraju na sceni Doma kulture.

Smotru će pratiti selektor Dragan Jovičić Jović, koji će u četvrtak nakon svih odigranih predstava doneti odluku o najboljoj predstavi i dodeliti nagrade i priznanja za stručna i glumačka ostvarenja. Sve predstave prati i žiri Kancelarije za mlade Priboj, koji nakon svake odgledane predstave dodeljuje nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu u predstavi. Organizator 26. Međurepubličke smotre dečjeg dramskog stvaralaštva je Dom kulture Priboj, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Opština Priboj.

priboj033

Categories: Kultura, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*