Bagerom do naplate duga

Bagerom do naplate duga

NOVA VAROŠ – Radnici preduzeća „Putevi Zlatar“ najavili su da će danas pre podne „živim zidom“ i građevinskim mašinama blokirati ulicu u naselju Šanac i put Zlošnica – Amzići. Uz ove dve saobraćajnice, lane su izveli i radove u Rutošima, Ojkovici, Akmačićima i Bistrici, u dužini od 4,5 kilometra, a za dug od 25 miliona dinara tužili su opštinu.


 

srb--Nova-Varos-radove-izve_620x0
– Prinuđeni smo da jednočasovnom blokadom opomenem Opštinu da izmiri dug, a ako to ne učini za sedam dana – sa mašinama stižemo pred lokalnu upravu i ostajemo u centru grada sve dok nam ne plate zarađeno. Radove smo izveli kvalitetno i u rokovima prema ugovoru sa opštinom – kaže Vojko Purić, vlasnik preduzeća „Putevi Zlatar“. – Preduzeće se zadužilo, treba da vraćamo kredit, plaćamo porez, obezbedimo plate za 87 radnika, da servisiramo kamione i mašine.

U Direkciji za izgradnju u Novoj Varoši ističu da su, kao upravljač puteva, upozorili Purića da ne blokira saobraćajnice i ne krši zakon o saobraćaju. Ovde potvrđuju da su sproveli postupak javne nabavke i izabrali izvođača radova prema ovlašćenju Ministarstva saobraćaja i infrastrukture, na čijem čelu je bio ministar Milutin Mrkonjić.

– Potpisani su ugovori između opštine i „Puteva Zlatar“, ali je izostao potpis ministra. Čekao se rebalans budžeta i Mrkonjić je na sastanku u hotelu „Panorama“ rekao da počnu radovi, kao i u dve susedne opštine – podseća Miroljub Šaponjić, direktor Direkcije. – Opština je krajem prošle godine platila svoju obavezu – 10 odsto cene radova, a u Ministarstvu saobraćaja su nedavno rekli da neće zauzimati stav dok o ovom slučaju reč ne kaže Republičko tužilaštvo.
KOMŠIJE PLATILE

– PO istom dogovoru su sklapani ugovori i sa susednim opštinama. Posle tužbi, Prijepolje je nedavno platilo 24, a Priboj 50 miliona dinara duga – ističe Purić.

Izvor: Večernje Novosti      Autor: D: Gagričić

Categories: Komšiluk, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.