„Bog“ u Domu kulture u Priboju

„Bog“ u Domu kulture u Priboju

Pozorišna predstava „Bog“ rađena po tekstu Vudija Alena, u režiji Amre Polimac, biće izvedena u četvrtak, 20.6, u velikoj sali Doma kulture u Priboju. U predstavi igraju : Isidor Novakovic, Jovana Joksimovic, Nadja Jankovic, Jovana Gajic, Emilija Sljuka, Nermin Fazlic, Katarina Petakovic, Dejan Bokic.

601916_10151465921916850_1069082860_n

Reč je o pozorišnoj  komediji u jednom činu. Komad je kolaž različitih nivoa stvarnosti. Priča počinje u drevnoj Grčkoj ali se sa uvođenjem svakog novog lika prethodna radnja  dezintegriše na potpuno  nelogičan način i dobija novu dimenziju. Radnja se delimično izmešta u Njujork a onda u  konkretnu realnost pribojskog pozorišta. Bavi se osnovnim egzistencijalnim pitanjima kao što su sudbina, slobodna volja, ljudska priroda ali kroz prepoznatljiv, „Vudi Alenovski“, sarkastičan humor na ivici burleske.

Predstva je rađena u okviru projekta „Urbana  kultura  Priboja“,finansiranog  iz fondova BCIFa u saradnji sa ŽIP i KZM, kostime je radio Studio mode „Šoga“. Osnovna ideja Projekta  je da se mladima priblize institucije kulture.

www.priboj033.com

Categories: Kultura, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.