Dani Danila Lazovića šesti put u Priboju

Dani Danila Lazovića šesti put u Priboju

Dani Danila Lazovića održaće se ove godine  pod sloganom “Poezija.Mladi.Pozorište” ,  u periodu od 31. oktobra do 3. novembra.  „Ovogodišnji festival razlikovaće se od prethodnih jer će biti fokusiran na pozorišnu umetnost u kojoj je naš bard Danilo Lazović, slobodno mogu reći, bio jedan od najbolјih.“kaže u pozdravnoj reči direktor festivala “Dani Danila Lazovića” , Milorad Damjanović.

Unapređenje  kvaliteta ovogodišnjeg festivala podržalo je i Ministarstvo kulture , ali će većina sredstava  od, oko  dva miliona dinara   za organizaciju , biti obezbeđena iz budžeta opštine Priboj.

I ove godine  manifestaciju  zajednički organizuju, pribojski   Zavičajni muzej  i Dom kulture „PivoKaramatijević“.

Predstavljamo vam okvirno i nezvanično  program festivala:

 

Festival će, 31.oktobra otvoriti izložba “Zavičaj Danilu” i program “Mladi glumci Danilu u čast”, u okviru koga bi trebalo da nastupe poznati mladi glumci :

Suzana Lukić, Andrija Kuzmanović, Katarina Žutić, Milica Janketić , Saša Đurašević, Vladimir Kovačević, Žarko Stepanov, Dunja Stojanović i Milena Vasić.

 

Šesti Dani Danila lazovića

„Mladi glumci Danilu u čast Šesti“ / Dani Danila lazovića

Drugog dana festivala, 1. novembra, biće izvedena predstava Beogradskog dramskog pozorišta – “Ne igraj na engleze”,  i predstava za decu „Gusarijada“- Pozorištance Puž.

Ne igraj na engleze/BDP

Gusarijada/ Pozorištance Puž

 

 

Treći dan festivala , 2.novembar, je takođe rezervisan za pozorišne predtave : “Jazavac pred sudom”- predstava Pozorišta „Prkos“, u režiji našeg sugrađanina glumca, Mihaila Laptoševića, Danilovog sestića,  a zatim i “Ne oklevaj, imrpovizuj”, predtava zasnovana na igri i improvizaciji studenata FDU.

Ranije su za ovogodišnji festival najavljivane predstave Narodnog pozorišta Beograd, Zvezdara teatra i Somborskog pozorišta, ali one najverovatnije ovoga puta neće gostovati u Priboju.

Ne oklevaj improvizuj/FDU

 

 

Završno veče, 3. novembar je takmičarsko veče i tada će se mladi studenti glume sa različitih akademija u regionu takmičiti u govorenju poezije.

I ove godine, u okviru festivala “Dani Danila Lazovića” raspisan  je internet konkurs u govorenju poezije. Svi zainteresovani mogu  da se prijave na konkurs . Prijave sešalјu isklјučivo na zvaničnu elektronsku adresu festivala danidanilalazovica@gmail.com. Nakon završetka konkursa, 20. oktobra, žiri odlučuje o pobedniku i to saopštava najkasnije do 25. oktobra.Pobednik će biti nagrađen sa 20000 dinara i učešćem na festivalu, u revijalnom delu programa.

 

Propozicije konkursa su sledeće:

Žiri Internet konkursa: Ana Rudakijević- glumica, Milica Glogovac-studentkinja glume, Dina Dedović Tomić-tudentkinja glume, Isidora Milinović-studentkinja glume, Gala Šalipur- Glumica

 

 

www.priboj033.com

Categories: Kultura, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.