Meštani Suvog Polja danima bez vode

Meštani Suvog Polja danima bez vode

Priboj – Meštani pribojskog sela Suvo Polje iako se snabdevaju sa gradskog vodovoda, danima su bez vode i prinuđeni su da je donose sa obližnjih izvora.

Suvo polje

„Naše selo broji oko 700 žitelja, a veliki je broj i male dece. Od kada su nastupile visoke temperature voda nam dođe na sat ili dva u toku dana što je nedovoljno da se podmire sve naše potrebe“, rekao je danas Tanjugu meštanin Aleksandar Petrović.

Petrović je dodao da se meštani Suvog Polja  vodom snabdevaju sa gradskog vodovoda, međutim, budući da on ne funkcioniše, prinuđeni su da vodu donose sa obližnjih izvora.

Direktor JKP „Usluga“ Željko Ječmenica rekao je Tanjugu da je to dugogodišnji problem žitelja ovog sela jer su brojna domaćinstva nelegalno priključena na vodosistem.

„Oko 100 domaćinstava plaća vodu, a napaja se dvostruko i više kuća. Ja sam obavestio nadležne inspekcijske organe koji bi trebalo da izađu na teren kako bi utvrdili činjenicno stanje“, naveo je on.

Ječmenica je dodao da je, zbog velikih suša, potrošnja vode znatno povećana.

„Imamo četiri crpne stanice, jedna troši 70 hiljada dinara struje mesečno, a naplata vode je skoro trostruko manja“, napominje direktor JKP „Usluga“.

 

Izvor: Tanjug

Categories: Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.