MOSI Pljevlja 2017. (video)

MOSI Pljevlja 2017. (video)

MOSI su najveća smotra sportista amatera u ovom dijelu Evrope. Ali MOSI nisu samo sportske igre one su i svojevrsna smotra mladosti i lepote, afirmacija trajnih ljudskih vrednosti, iskrenog prijateljstva i druženja. Ovogodišnje 54. MOSI se održavaju u Pljevljima od 5. do 9. jula. Priboj će predstavljati ukupno 170 učesnika koji će se nadmetati u više sportova u muškoj i ženskoj konkurenciji kao i učesnici PARA MOSI.

Traju duže od šest decenija, duh i ideja MOSI žive i dišu punim plućima i da, kao jedna od najlepših i najmasovnijih manifestacija, imaju svoju budućnost. O tome svedoči i činjenica da je MOSI porodica od pre mesec dana bogatija za sportiste opštine Petnjica.

 

Ovogodišnje Igre su jedne od masovnijih i po broju opština i gradova učesnika i po broju sportista i sportskih radnika. Hroničari kažu da su 54. MOSI „Pljevlja 2017“ već srušile jedan rekord. Na Igrama će učestvovati sportisti iz 32 grada i opštine Regiona. Najviše od osnivanja.

Međuopštinske omladinske sportske igre (u daljem tekstu: MOSI) su tradicionalna smotra i manifestacija sporta i fizičke kulture opština učesnica iz Crne Gore, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, i Srbije.

Mosi obuhvataju 37 opština.
Iz Federacije Bosne i Hercegovine (3): Goražde, Pale – Prača i Foča – Ustikolina.
Iz Republike Srpske (8): Višegrad, Kalinovik, Novo Goražde, Rogatica, Rudo, Sokolac, Foča i Čajniče.
Iz Crne Gore (12): Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Žabljak, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Plužine, Pljevlja i Rožaje.
Iz Srbije (14): Arilje, Bajina Bašta, Zubin Potok, Ivanjica, Kosjerić, Nova Varoš, Novi Pazar, Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica, Tutin, Užice i Čajetina.

 

MOSI značajno doprinose upoznavanju i zbližavanju mladih, razvoju sporta i fizičke kulture, izgradnji sportskih objekata i stvaranju uslova za organizovano i masovno bavljenje sportom.

Želim vam da se ugodno osjećate u Pljevljima, kao kod svoje kuće, dobro dru- ženje, nova poznanstva, dobre rezultate, fer i sportsku borbu, a samim učešćem na Igrama vi ste već pobjednici.

Pobjednik je sport, pobjednik je mladost, pobjednik je prijateljstvo.

Pobjednik su MOSI.

Medalje i priznanja neka ponesu, u tom trenutku, najbolji.

Dobrodošli u Crnu Goru, dobrodošli u Pljevlja.

Srećno!

Mirko Đačić, predsjednik opštine Pljevlja

Tekst preuzeti iz Biltena br. 1 MOSI Pljevlja 2017.

Dragoljub Šalipur

Categories: Komšiluk, Sport, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*