Obeležavanje jubileja u OŠ „Nikola Tesla“- 160 godina

Obeležavanje jubileja u OŠ „Nikola Tesla“- 160 godina

Osnovna škola „Nikola Tesla“ iz Pribojske Banje proslavlja ove godine  160 godina postojanja. U cilju obeležavanja tog jubileja  osmišljena su različita obrazovna, kulturna i sportska dešavanja  . Ona se odvijaju od 16-22. maja , a biće završena centralnom proslavom na Dan škole 22.maja .

 

16. maja organizovana su kviz takmičenja 

Na novoizgrađenoj pozorišnoj bini takmičile su se mešovte grupe u dve kategorije, mlađi i stariji uzrast. Pitanja su bila iz školskog znanja i znanja o Nikoli Tesli. Pobedničkim ekipama uručene su, kao nagrade,  ilustrovane enciklopedije.

970203_571467166230983_1007125840_n

17.maja organizovan je Dan nauke  .

Gosti Škole na Banji bili su članovi  Astronomske sekcije iz Gimnazije pod rukovodstvom profesora Dragana Nešića. Gimnazijalci su učenicima prikazali dve zanimljive prezentacije a profesor Nešić je izveo atraktivan eksperiment sa Teslinim transformatorom .
Istog danan  u učionici hemije i fizike profesorica Marija Petrović je  sa učenicima prikazala desetak veoma zanimljivih ogleda iz hemije. Kraj Dana nauke obeležila je a prezentacija zanimljivosti iz biologije koju je sa učenicima priredila profesorica biologije Viktorija Šarčević.

astr

nau

19. maja organizovana su sportska takmičenja

Ucestvovali i međusobno se takmicili u fudbalu, odbojci i stonom tenisu ,  Ucenici , nastavnici i meštani Pribojske Banje. Pobednicima su uručene diplome .

odbojka

20. maja  u 12 sati biće u školi   postavljena izložba starih fotografija iz istorijata škole

 

538786_374216915956010_252422407_n

 

21. maja  u 12 časova u školi će biti predstavljeno posebno izdanje časopisa „Zvončić“, štampano povodom Jubileja .

Posle toga  nastavnica u penziji , Nadežda Laptošević, će   sa učenicima i starim pobednicima Limskih večeri dečije poezije predstaviti  literarno stvaralaštvo škole.

Isti dan u maloj sali Doma Kulture u Priboju, sa početkom u 19 časova  biće organizovana promocija romana za decu „Vodenica kod tri jarca“, profesora doktora Miomira Z. Milinkovića , koji je radio kao nastavnik u školi na Banji , a sada radi  kao redovni profesor na Učiteljskom fakultetu u Užicu.

Припрема за постер Милинковић сл

22. maja je Dan škole koji će biti svečano  obeležen kulturno umetničkim programom u kome će učestvovati i  učenici  škola iz Rudog i Mačkata sa kojima je škola na Banji ostvarila značajnu saradnju kroz razvojne projekte.

 

Ova škola je najstarija u Jugozapadnoj Srbiji a  počela sa radom  1853. godine u konaku manastira Sv. Nikola. Nova školska zgrada   napravljena je 1934.  na mestu gde se sada škola nalazi .Sve vreme postojanja postiže značajne rezultate u obrazovanju i vaspitanju , a sada se može pohvaliti stručnim kadrom i savremenom nastavom . U poslednje tri godine ova škola je uspešnio samostalno  aplicirala za sredstva donatora i sprovela čak 6 razvojnih projektata kroz koje su unapređeni uslovi rada i nastavni proces.

 

 

 

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.