OŠ „Branko Radičević“ slavi 130 godina

OŠ „Branko Radičević“ slavi 130 godina

OŠ „Branko Radičević“ ove godine proslavlja 130 godina postojanja. Tim povodom od 24. do 30. marta biće organizovan niz događaja u sklopu višednevne proslave jubilarne godišnjice pod nazivom „Brankovi dani“.

Proslava počinje u subotu 24. marta u saradnji sa Domom kulture „Pivo Karamatijević“.

Plan proslave 130 godina OŠ „Branko Radičević“:

U subotu, 24.3. u OŠ „Branko Radičević“ u 11 časova će biti organizovana promocija nove zbirke pesama našeg sugrađanina i bivšeg učenika Ismeta Čivgina. O njegovoj poeziji govoriće pesnik i recezent knjige Tode Nikoletić.

Nakon promocije OŠ „Branko Radičević“ biće domaćin 40. “Limskim večerima dečje poezije“. Naši gosti biće finalisti Festivala Tode Nikoletić i Minja Subota.

U ponedeljak, 26. 3. u Kreativnom kutku u 12 časova biće organizovan susret pod nazivom „Brankovi naslednici“. Učenici škole, koji su se već oprobali na raznim literarnim konkursima imaće priliku da pročitaju neki od svojih nagrađenih radova , ali i da razgovaraju i podele iskustva sa pesnikom Ismetom Čivginom.

U utorak 27.3. biće organizovan sportski dan gde će snage odmeriti u odbojci devojčice OŠ Branko Radičević i OŠ „Desanka Maksimović“, a u košarci dečeci OŠ Branko Radičević i OŠ „Vuk Karadžić“. Utakmice počinju u 12 časova, a glavni moto sportskih takmičenja biće tolerancija i promocija lepih strana sporta.

U sredu 28.3. planirana je centralna priredba u Domu kulture sa početkom u 12 časova.

U četvrtak 29.3. predviđen je drugi sportski dan . Učenici OŠ Branko Radičević će se takmičiti u stonom tenisu , a biće i organizovan šahovski turnir na nivou gradskih škola.

U petak, 30. 3. u 12 časova u kabinetu engleskog biće organizovana debata na temu „Kako izbeći nasilje“ koju organizuje Učenički parlament, a na koji će biti pozvani i predstavnici svih osnovih škola naše opštine.

Tokom čitave nedelje (od 26. marta – 30. marta) trajaće izložba likovnih radova na temu „Nešto lepo“ , a biće izloženi i nagrađeni literarni radovi na temu „Glavni junak moje pesme ili priče“.

Biljana Komarica

priboj033

Categories: Kultura, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.