Pacijent nožem napao tehničara Hitne pomoći

Pacijent nožem napao tehničara Hitne pomoći

PRIJEPOLJE – U službi Hitne pomoći u bolnici u Prijepolju na medicinskog tehničara Amela Baliju (35) nožem je nasrnuo V.M. iz ovog grada, koji je posle hapšenja saslušan i biće predat Višem tužilaštvu u Užicu, navodi „Blic“.
Prema pisanju ovog lista, napadač je zaposlenom u Hitnoj pomoći na nacionalnoj i verskoj osnovi pretio da će


ga zaklati. Kako je „Blicu“ ispričao Balija, napad se desio u subotu oko 3:30 pošto je V.M. potpuno smireno ušao u prostorije Hitne pomoći.

„Koleginica mu je rekla da sedne na otoman i da pričeka da dežurna doktorka Ivana Pajević završi telefonski razgovor pošto je u toku bila jedna intervencija na terenu. Kada mu je doktorka prišla napao ju je verbalno, urlajući na nju: „Zar doktorka treba da bude tako našminkana, vidi kakva ti je kosa, zar da me pregledaš tim lakiranim noktima“, kazao je Balija.

Ilustracija
On je naveo da je napadač potom ušao u sobu za intervencije gde je V.M. i dalje vređao doktorku, pa je pokušao da ga smiri i rekao mu da sedne.

„Kada je seo zavrnuo je majicu i kazao ‘Imam nešto za tebe’. Onda je izvukao veliki nož, od policije sam kasnije saznao da je sečivo bilo dugo 30 centimetara. Mahinalno sam ga uhvatio za ruku, a on je nož podigao u visini mog vrata. U tom trenutku umešao se portir koji je pokušao da ga primiri. Iskoristio sam trenutak njegove nepažnje i uleteo u sobu za tehničare“, kazao je Balija.

Medicinski tehničar je rekao da je napadač pokušao da ga udari, ali je uspeo da zatvori vrata pa je nož ostao zaglavljen između vrata i štoka.

„Vikao je ‘zaklaću te, Turčine’. Lupao je pokušavajući da uđe u prostoriju, ali sam, naslonjen na vrata, uspeo da ga zadržim“, ispričao je Balija.

On je dodao da sve njegove kolege poznaju V.M. jer živi blizu bolnice, znaju ga kao mirnog čoveka i da on nikada ničim nije ukazivao da bi mogao da uradi ovako nešto.

„Pošto nije uspeo da prodre u prostoriju u kojoj sam se zabarikadirao, on je krenuo hodnikom. Doktorka Pajević je pobegla na sprat, na dečje odeljenje, i pozvala policiju koja je ubrzo došla i savladala ga“, kazao je Balija.

Ivor: Tanjug

Categories: Komšiluk, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.