Pljevlja: Dok su gasili „Sarajku“ neko vatrogascima tokom akcije ukrao dva vatrogasna crijeva

Pljevlja: Dok su gasili „Sarajku“ neko vatrogascima tokom akcije ukrao dva vatrogasna crijeva

U požaru, rano jutros, izgorela je zgrada „Sarajke“ u naselju C,  u ulici Kovačkoj. Požar je pričinio znatnu materijalnu štetu, a koliko neki ljudi mogu biti sebični i nestvarno pokvarani govori podatak da je neko tokom akcije vatrogasaca ukrao dva vatrogasna crijeva!?

U jedan sat i pet minuta iza ponoći služba zaštite dobila je obavještenje od građana da je došlo do požara na objektu bivše Sarajke. Prva ekipa koja je odmah izašla na teren zatekla je požar u već razvijenoj fazi.

Na sljemenu objekta je već izbijao plamen. Zgrada je u obliku slova T, pa se požar širio na sve tri strane, tako da smo praktično morali da radimo na tri fronta. Gašenje požara je otežavao jak južni vjetar, koji je na moment požar činio opasnim i po vatrogasce. Strahovali smo da se dio požara ne prenese na montažne objekte ovde u naselju “C”.

U jednom djelu objekta su se nalazile plinske boce, tako das mo bili prinuđeni da ih iznosimo usred požara. Akcija je trajala sinoć od 1 sat i 8 minuta do 11 sati i 40 minuta. Učestvovalo je ukupno 6 vatrogasnih kamiona i 14 vatrogasaca. Uspjeli smo da spasimo dio objekta. Najveća šteta je u centralnom djelu objekta , gdje se nalaze rashladne komore i sušare od privrednika koji su se bavili otkupom šumskih proizvoda. Požar je nastao u nezgodno vrijeme noću, prilično kasno je dojavljeno.

Jedan raritet u svemu tome je da nam je neko u toj akciji uzeo dva vatrogasna crijeva. Nije mi jasno kako i zašto, al’ ovom prilikom želim da mu se zahvalim na tome. I da ih iskoristi najbolje što može– kazao je Goran Čavić, komandir Službe zaštite i spasavanja

Uzroke požara utvdiće vještaci protivpožarne struke čiji se dolazak očekuje sjutra.

Pripremio, Danko Gospić, vest preuzeta sa portalapvportal.me

priboj033

Categories: Komšiluk, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.