Višegrad: Čisteći sneg prema selu Žljeb, Vojkan Krstić slučajno spasio baku

Višegrad: Čisteći sneg prema selu Žljeb, Vojkan Krstić slučajno spasio baku

Beograđanin Vojkan Krstić (35) godinama unazad bavi se humanitarnim radom u Beogradu, ali i celoj Srbiji. Spasio je na stotine kučića od zime, zaposlio veliki broj ljudi, asfaltirao je ulice, spasavao živote tokom velikih poplava u Obrenovcu, a ovoga puta njegova dobra dela otišla su i preko granice Srbije. Dobra dela ne planira pa čim mu se ukaže prilika on pomaže koliko god može, a od danas mu jedna baka iz Višegrada (BiH) može zahvaliti što joj je spasio život i izbavio je iz snežnih nanosa.

– Pošto mi je mama iz Višegrada ja sam otišao tamo, a neki poznanici su me zamolili da im očistim put od snega koji je napadao poslednjih par dana. Pošto posedujem vozilo za čišćenje snega, nije mi to predstavljalo nikakav problem pa sam otišao – priča nam Krstić. Kada je krenuo na ovaj humani poduhvat ni slutio nije da će spasiti jedan život.

– Na 10 kilometara od civilizacije, ugledao sam sklupčanu promrzlu baku, vidno uplašenu. Odmah sam joj prišao, dao joj svoju jaknu i pitao je kako je dospela tu. Nije govorila, a nije mogla ni da hoda. Izgleda da je bolesno. Spustio sam je do prve kuće i pozvao policiju. Valjda se već neko javio da je traži, koliko sam čuo njen sin, pa će je uzeti, a ja sam nastavio sa svojim poslom. Ona je sada, hvala Bogu dobro – kazao nam je Krstić kratko, zauzet čišćenjem snega u selima u Višegradu.

Tekst preuzet sa www.visegrad24.info

priboj033

Categories: Komšiluk, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.