Proslava 130. godišnjice OŠ „BRANKO RADIČEVIĆ“ Priboj

Proslava 130. godišnjice OŠ „BRANKO RADIČEVIĆ“ Priboj

Jubilej, 130 godina postojanja OŠ „Branko Radičević“, obeležen je nizom manifestacija pod nazivom „Brankova nedelja“. Glavni događaj je bila svečana priredba održana u Domu kulture.

Debatom na temu „Kako izbeći nasilje“ završena je „Brankova nedelja“, organizovana povodom obeležavanja 130 godina škole. Na debati su, pored učenika naše škole, učestvovali i predstavnici učeničkih parlamenata OŠ „Desanka Maksimović“, „Vuk Karadžić“ i „Nikola Tesla“, a bilo prisitno više od pedeset učenika i nastavnika.

Inače, u sklopu višednevne proslave jubilarne godišnjice pod nazivom „Brankovi dani“, od 24. do 30. marta je bio organizovan niz događaja.

Centralno mesto je bila svečana priredba u sredu 28. marta na kojoj je, između ostalog, uručeno i 39 nagrada učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mesta na opštinskim takmičenjima i plasirali se na okružna takmičenja.

Zapaženo je i bilo druženje sa pesnikom Ismetom Čivginom i našim malim literarcima u Kreativnom kutku, kao i sportska takmičenja organizovana u utorak 27. marta. Sva sportska takmičenja prošla su u duhu lepog sportskog navijanja i druženja sa učenicima drugih gradskih osnovnih škola.

Svakako je bilo nezaboravno i druženje sa gostima 40. limskih večeri dečije poezije Todom Nikoletićem i Minjom Subotom, koje je organizovano u našoj đačkoj kuhinji. Hor naš škole, kao i naši recitatori bili si učesnici 40. Limskih večeri dečije poezije i podrška glumcu Mikiju Damjanoviću.

Tokom čitave nedelje (od 26. marta – 30. marta) trajala je izložba likovnih radova na temu „Nešto lepo“ , a bili su izloženi i nagrađeni literarni radovi na temu „Glavni junak moje pesme ili priče“.

Video preuzet sa TV5.rs

Dragoljub Šalipur

 

Categories: Kultura, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.