Vulin: Vojska ulaganjima čuva Priboj, ne sme da se zapusti

Vulin: Vojska ulaganjima čuva Priboj, ne sme da se zapusti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je preduzeće „FAP korporacija“ u Priboju, koje je Vojsci Srbije uručilo šest novih kamiona „FAP 2228“ proizvedenih za njihove potrebe.

Kako je navedeno, reč je o kamionima nosivosti sedam tona, sa pogonom 6×6, koji su opremljeni pratećim uređajima u skladu sa potrebama vojske.

„FAP je strateško preduzeće, a Priboj strateško mesto za Srbiju“, rekao je Vulin i dodao da su u FAP-u potpisani ugovori u vrednosti od još 100 miliona dinara za razvoj nulte serije kamiona FAP 3240 koji ima pogon 8h8.

Vulin je kazao da je FAP strateško preduzeće, a Priboj strateško mesto, koje ne sme da se zapusti i odakle ljudi ne smeju da odu.

„Ako FAP dobro radi, a dobro radi za Vojsku, dobro će živeti i Priboj“, kazao je Vulin i dodao da se svako ulaganje u Vojsku na kraju pokaže kao ulaganje u svakodnevni život.

 

Izvor: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Generalni direktor FAP-a Ranko Vuković kazao je da mu je zadovoljstvo što ima priliku da Vojsci Srbije preda kamione koji predstavljaju najbolje što je ta fabrika do sada napravila.

„Reč je o nultoj seriji kamiona FAP 2228, koju je FAP radio poslednjih osam meseci. To je vozilo koje je značajno i za Vojsku Srbije i za nas ovde, jer smo pokazali da nakon svih onih problema koji je FAP imao još uvek možemo da napravimo dobar kamion“, kazao je Vuković.

On je podsetio da je potpisan i novi ugovor o nultoj seriji kamiona FAP 3240 vredan 100 miliona dinara, kao i ugovor s „Prvom petoletkom“ o osavremenjavanju sistema Vojske Srbije.

Direktorka „Prve petoletke“ iz Trstenika Anđelka Atanasković kazala je da je danas potpisan ugovor između te fabrike i FAP-a koji se odnosi na nadogradnju FAP-ovih vozila za potrebe Vojske Srbije, a koji je vredan 26 miliona dinara.

Izvor: N1

Categories: Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.