Pribojsko pivo iz Osijeka

Pribojsko pivo iz Osijeka

Predstavnici opštine Priboj i Osiječke pivovare, na „Danima hrvatskog piva“ u Osijeku, ugovarali su saradnju koja bi trebalo da rezultira proizvodnjom „Pribojskog piva“ u „Slobodnoj zoni Priboj“.

Predsednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović i član Opštinskog veća zadužen za oblasti turizma i investicija Miralem Gogalić bili su u Osijeku, na svečanom otvaranju ove manifestacije, koja traje od 7. do 17 septembra i na radnom sastanku sa predstavnicima „Prve hrvatske pivovare“ dogovorili su osnovne faze saradnje u proizvodnji „Pribojskog piva“ i njegovom plasmanu na evropsko tržište.

– Njima je zbog tržišta zanimljiva naša lokacija, trome|a Srbije, Bosne i Crne Gore, a oni znaju i da imamo dobru vodu koja je osnov kvaliteta piva. Nama je, sa druge strane , bitno njihovo veliko iskustvo i  tradicija u proizvodnje piva , duga četiri veka , kaže za naš list Boris Mrdović.

Tri faze do proizvodnje

On još dodaje da su na sastanku okvirno dogovorene tri faze. U prvoj će se raditi na razvoju brenda „Pribojsko pivo“, u drugoj bi se omogućilo punjenje gotovog piva , a u trećoj otvaranje pivare u „Slobodnoj zoni , Priboj“ i otpočinjanje proizvodnje.

Domaćini iz Osijeka su delegaciju iz Priboja upoznali sa dugom tradicijom njihove pivare kao i procesom proizvodnje organskog piva, bez aditiva i konzervanasa. Oni su , na kraju posete, izrazili zadovoljstvo zaključcima radnog sastanka i iskazanim interesom za saradnju .

Konkretizacija saradnje i otpočinjanje prve faze, brendiranja , trebalo bi da počnu do kraja godine, a u narednim fazama se očekuju pomoći Opštine Priboj u skladu sa subvencijama koje su planirane u „Slobodnoj zoni“. Ali i od države , jer se, kao su rekli predstavnici opštine Priboj, radi o skupoj investiciji .

Izvor:  Danas    Autor: S. Bjelić

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.