Uncategorized Vesti

За социјални програм 440 радника ФАП

.

ПРИБОЈ – За социјални програм у Фабрици аутомобила Прибој (ФАП) пријавило се укупно 440 запослених, потврдио је данас Танјугу директор овог предузећа, Зоран Заковић.

fap Према његовим речима, само из матичног друштва, које броји 1103 радника за добровољно напуштање по основу технолошког вишка пријавило се 324 запослених.

„Из осталих зависних предузећа се за социјални програм пријавило 116 радника, а они који су остали надају се да ће ФАП кренути да ради“, навео је Заковић.

Он је подсетио да је за решавање нагомиланих проблема у овом, некада прибојском гиганту, формирана Радна група која ће имати нови састанак 25. новембра када ће се разговарати о даљим активностима везаним за покретање производње.

Пријављивање радника ФАП-а за добровољно напуштање предузећа трајало је од 4. до 13. новембра , а програм је понудило Министарство за рад и социјалну политику.

ФАП је до сада, са три зависна предузећа, Ливницом Пријепоље, „ФАП Лим“ и „ФАП Стан“ имао нешто више од 1.500 радника, а у матичном предузећу 1.103.

Извор: Танјуг

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.