Servisne informacije Uncategorized Vesti

Обавештење – Увид у бирачки списак

На основу Одлуке председника Републике Србије од 29. јануара 2014. године о расписаним изборима за посланике Народне скупштине Републике Србије за 16. март 2014. године, Општинска управа Прибој обавештава све грађане са подручја општине Прибој (укључујући и расељена лица) која имају бирачко право, да могу извршити увид у бирачки списак, у згради Општине, соба број 4. Грађани могу проверити да ли су уписани у бирачки списак и да ли су уписани подаци тачни.

 izbori_srbija

Промене у делу бирачког списка који се води за општину Прибој, грађани могу поднети најкасније до 28. фебруара 2014. године, до 24,00 када се бирачки списак закључује. Промене могу захтевати и малолетна лица која бирачко право стичу најкасније на дан избора, 16. марта.

Захтев да се у бирачки списак унесе податак да ће бирач на предстојећим изборима гласати према месту боравишта у земљи, грађани могу поднети најкасније пет дана до закључења бирачког списка (22. фебруара).

Након проглашења изборне листе право на увид у бирачки списак и на подношење захтева за упис и измену може поднети подносилац изборне листе по истом поступку по коме то право имају и грађани, уз прилагање одређених доказа.

Након закључења бирачког списка, министарство надлежно за послове управе, врши све промене у бирачком списку. Захтеви за вршење промена подносе се непосредно министарству или Општинској управи Прибој.

 

priboj.rs

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.