Uncategorized Vesti

Синдикати траже одговорност за мањак у ФАП-у

Priboj,-FAP,-snimio-S.Jovicic

ПРИБОЈ – Радницима прибојског ФАП-а протекле седмице исплаћене су две зараде, за новембар и децембар, али су они и поред тога незадовољни, пре свега због тога што државни органи нису покренули истрагу о појединцима који су овог некадашњег привредног гиганта довели на ивицу опстанка.

fap priboj slika Синдикати траже одговорност за мањак у ФАП уПоред тога, синдикат „Слога“ указао је на неправилности приликом приказивања средстава у личној карти предузећа. Према речима председника ИО „Слоге“, Мирослава Мршовића, на захтев Министарства привреде и министра Саше Радуловића, у ФАП-у је спроведен свеобухватни попис имовине.

„Тиме је утврђено да је вредност недовршене производње 73 милиона динара, што је знатно мање раније навођеног износа у личној карти предузећа и финансијском извештају од 4,34 милијарде динара. Сматрамо да је вредност установљена пописом реалнија, и тражимо да се утврди ко је одговоран“, изјавио је он Гласу западне Србије.
Председник синдиката „Слога“, Петар петровић, истиче да се утврђивање одговорности за пропусте и пропадање ФАП-а не врши на прави начин. „Покреће се питање одговорности радника који су запослени у магацинским службама, и то за мањкове од неколико хиљада динара. Међутим, не разматра се одговорност за суму од преко четири милијарде динара, коју руководство покушава да прикаже као губитак, а ми је посматрамо као мањак“, напомиње он, и додаје да од надлежних органа очекују да утврде ко је кривац за пропаст пропаст предузећа.

Примедбе су изнете и због прекида Скупштине акционара, јер је председници овог тела, Весни Пејовић, било онемогућено да објави записник на званичној интернет страници ФАП-а и позове медије да присуствују заседању.
Она каже да је седница прекинута због тога што председник Надзорног одбора није поштовао скупштински ред, и наглашава да је престанак мандата члановима НО једна од последица неусвајања финансијског извештаја. „Они су због тога били у обавези да у року од 21 дана сазову ванредну седницу Скупштине акционара ФАП-а, на којој би био изабран ревизор за 2014. годину“, казала је она нашој редакцији.

У Фабрици аутомобила Прибој у току је потписивање уговора радника за неки од социјалних програма понуђеним од стране државе, што би требало да буде окончано током следеће седмице.

ИЗВОР: ГЛАС ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.