FAP-u dva i po miliona evra

FAP-u dva i po miliona evra

Prvi put nakon više od dve decenije Vlada Srbije opredelila je novac za FAP, a reč je o 2,5 miliona evra, rekao je za Glas zapadne Srbije generalni direktor Ranko Vuković.

On je podsetio da FAP ulazi u sistem odbrambene industrije Srbije, čim postane pravosnažan UPPR (Unapred pripremljen plan reorganizacija), i da su kao ostala preduzeća vojne industrije dobili novac za stabilizaciju tehničkog parka, odnosno kupovinu novih i popravku starih mašina.

Iako nismo u obavezi da raspisujemo javnu nabavku mi smo ipak to uradili kako bismo došli do što boljih ponuda i da bi smo na najkvalitetniji način utrošili budžetska sredstva Vlade Srbije“, napomenuo je Vuković.

Ta su sredstva, kako je objasnio, isključivo investiciona, što smatra da je važno za obnavljanje mašinskog parka fabrike, s obzirom da u FAP-u 20 godina nije kupljena nijedna nova mašina.

„Za nas je to od izuzetnog značaja kako bismo povećali proizvodne kapacitete i ubrzali proizvodni proces“, naglasio je generalni direktor Ranko Vuković.

Ideja je da FAP, Zastava kamioni i Jumko Vranje budu tri kompanije koje će postati deo grupacije Odbrambene industrije Srbije.

U februaru ove godine tadašnji ministar odbrane Zoran Đorđević posetio je FAP u Priboju, podsetivši da je krajem prošle godine ta fabrika dobila dva miliona evra da uradi 21 kamion za Vojsku Srbije.

Autor: MONDO/Tanjug

priboj033

Categories: Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.