POŽAR U PRIBOJU: Vatra progutala dva stana

POŽAR U PRIBOJU: Vatra progutala dva stana

U požaru koju je izbio u ponedeljak oko 2:00 ujutru, u potkrovlju zgrade u Limskoj ulici broj 5, u novom delu grada izgorela su dva stana i krovna konstrukcija trospratne zgrade.

 Foto: Alem Rovčanin

Foto: Alem Rovčanin POŽAR U PRIBOJU Vatra progutala dva stana

U požaru koju je izbio u ponedeljak oko 2:00 ujutru, u potkrovlju zgrade u Limskojulici broj 5, u novom delu grada izgorela su dva stana i krovna konstrukcija trospratne zgrade. Tokom gašenja požara iz zgrade su bili evakuisani svi stanari, tako da, srećom, niko nije povređen.

Uzrok požara posle istrage utvrdiće nadležni državni organi, a kako nezvanično saznajemo od stanara neispravna strujna instalacija mogla bi da bude jedan od razloga zbog kojeg je došlo do zapaljenja.

Nakon višečasovne borbe 12 vatrogasaca iz Prijepolja i Priboja, sa vatrenom stihijom spasa nije bilo za stanove Dragana Dučića i Lazara Cvijovića kao i krovnu konstrukciju trospratnice. Prema našim nezvaničnim saznanjima, požar je najre izbio u kupatilu Draganovog stana a kasnije se proširio na stan porodice Dučić. U trenutku izbijanja požara obe familije bile su u svojim stanovima.

Vujadin Kovačević komandir Vatrogasno spasilačke jedinice kaže da su četirivozila sa 12 vatrogasaca brzo stigli na lice mesta ali i da je u trenutku dolaska otvoren plamen već gutao stanove i krov, pa je bilo jako teško zaustaviti požar i sprečiti dalje širenje. U pomoć su pritekle i dve cisterne firme AP Janjušević koje su kontinuirano dopremale vodu za vozila sa vodenim topovima.

– U trenutku dolaska otvoren plamen je gutao stanove. Evakuisali smo ostale stanare i uspeli da zaustavimo dalje širenje vatre ali pomoći za dva stana nije bilo. U njima je sve izgorelo, šteta je 100% – razočarano kaže Vujadin i dodaje da je požar lokalizovan oko 4:00, te da je radi predostrožnosti jedno vozilo ostalo da dežura zajedno sa pripadnicima MUP-a.

Inače, u trospratnici koja je bila zahvaćena požarom nalazi se osamstanova. Pored dva stana koja su potpuno izgorela, velika šteta pričinjena je i stanovima koji su se nalazili na spratu niže, jer je voda koja je korišćena za gašenje probšla kroz ploču i napunila stanove na nižim spratovima. Takođe više od 5 časova struja je bila isključena u celom kvartu gde se zgrada nalazi.

Autor: Alem Rovčanin   Izvor: novosti.rs

priboj033

Categories: Vesti
Tags: Požar, priboj

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.