FESTIVAL „DANI DANILA LAZOVIĆA“

FESTIVAL „DANI DANILA LAZOVIĆA“

U susret petom festivalu „Dani Danila Lazovića“, od 18. do 21. oktobra u Priboju pod sloganom „Živimo poeziju“ koji čuva uspomenu na lik i delo glumca Danila Lazovića, donosimo vam pozdravnu reč direktora festivala.

Pozdravna reč direktora festivala “Dani Danila Lazovića” Milorada Damjanovića

Dragi prijatelji,Došli smo do petog festivala “Dani Danila Lazovića”.

Neko petogodišnjicu zove “malim jubilejom”, ali to za nas nije tako. Pet godina požrtvovanog rada, uz svesrdnu pomoć osnivača, opštine i Predsednika opštine Priboj, porodice Lazović, medija, pribojskih kulturnih radnika i divne pribojske publike, za nas predstavlja mnogo radosti.

Radosti, jer čuvamo od zaborava uspomenu na jednog od najvećih dojena srpskog glumišta, Danila Lazovića, kreiramo programe u kojima učestvuju najveća glumačka imena, ali i pružamo šansu mladim ljudima da se upoznaju i razmene iskustva.

Istaći ću da smo veoma ponosni na program, zato što zaista svaki posetilac može da pronađe nešto za sebe. Trudimo se da pored centralnih programa kao što su izložba u Zavičajnom muzeju, program “Danilu u čast” i takmičarsko veče, organizujemo edukativne radionice za studente, ali i za profesore jezika i mlade recitatore u Priboju. Prošle godine smo svima predstavili impozantnu istoriju i snagu našeg grada i kraja programom “Priboj kroz istoriju i umetnost”.

Ne zaboravljamo ni najmlađe, pa poslednje dve godine u programu festivala učestvuju i predstave Male pozorišne radionice koju vodi Ibrahim Hasanagić. Celovečernje predstave, monodrame i ostali dramski programi obogaćuju naš festival.

Ove godine, za peti jubilarni festival, možete očekivati sadržajan program, kvalitetne predstave, bogat edukativni program, ali i nastavak predstavljanja bogate pribojske kulture i tradicije. Velika imena srpskog i regionalnog glumišta, profesori Akademija i umetničkih fakulteta, studenti iz zemalja regiona i brojni umetnici biće i ove godine naši gosti.

Poželimo im dobrodošlicu od 18. do 21.oktobra u Priboju uz slogan, koji zaista opisuje naše kulturno nasleđe i gostoprimstvo na koje niko ne ostaje ravnodušan, “Živimo poeziju!”.

Dragi Pribojci, gosti iz naše zemlje i regiona, dobrodošli!

Milorad Damjanović
Direktor festivala „Dani Danila Lazovića“

Preuzeto sa www.danidanilalazovica.rs

priboj033

Categories: Kultura, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.