Istinita priča o borbi za decu

Istinita priča o borbi za decu

U Priboju počinje snimanje filma „Otac“

Snimanje filma „Otac“ u režiji Srdana Golubovića, počelo je u ponedeljak u Beogradu, a prvi kadrovi u Priboju, gde se inače snima većina radnje  filma, biće zabeleženi  danas .

Scenario za film koji potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić rađen je po istinitom događaju.

Reč je o radniku koji je ostao bez posla i kome zbog siromaštva centar za socijalni rad oduzima decu. U pokušaju da ih vrati, on se bori sa surovom birokratijom i korupcijom i shvata da je nemoćan da se izbori sa celim sistemom. On zbog toga kreće peške iz svog malog mesta za Beograd, u Vladu , da se mirnim putem izbori za pravdu . Snimanje filma bilo je planirano za prošlu godinu, ali je zbog olesti i smrti Neojče Glogovca, pomereno.Bilo je pitanje da li će uopšte biti sniman, jer je maltene scenario pisan za njega.

Oca, glavnu ulogu u filmu, igra Goran Bogdan, (Mustafa u seriji „Senke nad Balkanom“), dok su uloge dece poverene Muharemu Hamziću, iz Priboja i Ajli Šantić,  koji prvi put igraju  na filmu, nakon što su prošli kasting u kome je učestvovalo više od 250 dece, a koji je pre godinu i po dana u Priboju i Novoj Varoši organizovao i sproveo Slobodan Dedeić , asistent režije u poznatim filmovima, meu kojima je i poslednji „Mlečni Put“  Emira Kusturice.

Ostale važnije uloge tumače .. ceo članak procitajete u „Danas“      Autor: S. B.

 

Categories: Kultura, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.