MOSI: Stjepan najbolji, Priboj sveukupno treći

MOSI: Stjepan najbolji, Priboj sveukupno treći

Ceremonijom svečane predaje zastave MOSI, narednom gradu domaćinu Priboju, završene su 54. MOSI Pljevlja 2017. U sveukupnom plasmanu Priboj je osvojio treće mesto, a najbolji sportista igara je Stjepan Bojanić koji je osvoji tri zlatne medalje (100, 200 i 400 metara) i bronzanu medalju u štafeti 4 x 100 m.

Pre primopredaje zastave izvršena je ceremonija svečane dodele pehara pobednicima u ekipnim disciplinama i pehara za sveukupne pobednike najmasovnijeg sportskog takmičenja koje je održano u Crnoj Gori.

Pribojski sportisti preuzimaju zastavu MOSI

Pljevlja su sa 1654 boda sveukupni pobednik Igara, drugo mesto osvojila je ekipa Sokoca sa 809 bodova, a treći je bio Priboj sa 725 bodova. U muškoj konkurenciji Pljevlja su osvojila 1034 boda, druga je bila ekipa Bajine Bašte sa 591 bodom, a pehar za treće mesto otišao je u Požegu čiji su takmičari osvojili 536 bodova. Pljevlja su sa 620 bodova bila najbolja i u ženskoj konkurenciji, drugo mesto sa 426 bodova osvojio je Sokolac, a treće sa 328 bodova Prijepolje.

Za najboljeg sportistu 54. MOSI Pljevlja 2017. proglašen je atletičar Stjepan Bojanić iz Priboja koji je osvojio zlatne medalje u trkama 100, 200 i 400 metara i bronzanu medalju u trci štafeta 4×100 metara. Najbolja sportiskinja MOSI je atletičarka iz Užica Tamara Milićević koja je pobedila u trkama na 800, 1.500, 3.000 metara. Pehar za fer plej dobila je ekipa Petnjice koja je u Pljevljima prvi put učestvovala na MOSI.

Na PARA MOSI ekipa Priboja je osvojila tri medalje: Slaviša Šušanj srebro u šahu, Zoran Stevanović bronza u šahu i Šefik Kriještorac bronza u pikadu.

Osvajači medalja i bodova za ekipu Priboja na 54. MOSI su:

Atletika: najuspešniji sportista Igara, Stjepan Bojanić tri zlatne medalje (100, 200 i 400 m) i bronza u štafeti 4 x 100m, Miloš Raović srebrna medalja 400 m, Đorđe Manović bronza koplje. Zapažene nastupe su imali i Nemanja Vasiljević (800m i 10. mesto 200m), Miloš Stanić (troskok i 6. mesto dalj), Lazar Tanasijević (koplje) koji su zauzeli četvrto mesto u svojim disciplinama. Bodove za pribojsku ekipu su osvojili još i Marija Vojinović (6. mesto disk i 7. kugla), Milica Polić (dalj), Jana Dragutinović (vis), Željana Petrić (100m) u ženskoj konkurenciji i Meris Suljević (800m) u muškoj konkurenciji.

Bič volej – odbojka na pesku: muška ekipa u sastavu Jasmin Dautović i Mladen Brkić prvo mesto i zlatna medalja, ženska ekipa peto mesto.

Sportski ribolov: ekipno drugo mesto i srebrna medalja, Semir Saračević bronza pojedinačno

Karate: pojedinačno Elena Vidaković srebro, borbe seniorke apsolutna kategorija, Julija Savić bronza, borbe seniorke do 61 kg, ženska ekipa u sastavu Elena Vidaković, Julija Savić i Teodora Savić osvojila je dve bronzane medalje, u katama i borbama u konkurenciji seniorki i ekipno u sveukupnom plasmanu prvo mesto i zlatnu medalju.

Odbojka: ženska ekipa 11. mesto, muška ekipa 4. mesto

Košarka: obe ekipe, muška i ženska, zauzele su 5. mesto

Rukomet: muškarci zauzeli 8. mesto

Fudbal: muška ekipa poražena i ispala već u prvom kolu

Mali fudbal: muška ekipa zauzela 8. mesto

Šah: ukupno 4. mesto

Streljaštvo: ženska ekipa 9. mesto, muška ekipa 16. mesto

Ceremonijom svečane predaje zastave MOSI, narednom gradu domaćinu Priboju, završene su 54. MOSI Pljevlja 2017.

Dragoljub Šalipur

Categories: Sport, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*